Döbbenet: hatalmas nyelvvel született a csecsemő, bele sem fért a szájába

Forrás: Facebook/Madison Kienow -
rendellenesség nyelv újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha nem látott még ekkora nyelvű csecsemőt az orvos, aki világra segítette Paisley Morrison-Johnsont, aki egy ritka genetikai betegségben szenved. A felnőtt méretű szerv miatt félő volt, hogy bármikor megfulladhat.

Hatalmas, felnőtt méretű nyelvvel született a kislány, Paisley Morrison-Johnson. A gyerek szerve egy genetikai hiba miatt nőtt ekkorára, ami miatt egyből lélegeztetőgépre kapcsolták, hogy elkerüljék a fulladásos halált.

A fiatal szülőknek már született egy egészséges gyerekük Forrás: Facebook/Shannon Morrison-Johnson

A kislány nyelve több mint kétszer akkora volt, mint a szája.

A szerv mérete sokkolta az orvosokat, ez az egyik legnagyobb nyelv, amit valaha láttak.

Forrás: Facebook/Madison Kienow

A kislányt 6 hónapos koráig csövön keresztül etették, hogy megkapjon minden létfontosságú tápanyagot, ami szükséges számára a fejlődéshez. Az aggódó szülők remélték, hogy ahogy nő a gyermekük, egyre jobban elfér majd a nyelve a szájában, de nem így történt. Kénytelenek voltak a kislány egészséges növekedéséért nyelvkisebbítő műtétet vállalni. "A beavatkozás után egybl mosolygott. Megdöbbentem, hogy milyen szép is a kislányom. Az, hogy láthatjuk a mosolyát, óriási öröm a számunkra. Már nem okoz neki nehézséget a légzés és a nyelés, ez pedig hatalmas megkönnyebbülés" - mondta a Mirrornak az anya.

Kiderült: ezért jobb, ha tanyán nő fel a gyerek, mint ha a városbanhttp://www.life.hu/drlife/20161010-a-tanyan-felnovo-gyerekek-egeszsegesebbek-mint-a-varosiak.htmlA Thorax című folyóiratban megjelent tanulmány szerint azok a gyerekek, akik tanyán nőttek fel, egészségesebbek és ritkábban fordul elő náluk allergiás megbetegedés, mint a külvárosokban és a belvárosokban felnőtt gyermekek körében. Dr. Life--Már a 7 éves kislányok is elégedetlenek a testükkelhttp://www.life.hu/drlife/20161011-testkepzavar-es-mentalis-problemak-mar-a-7-eves-kislanyoknal-is-elofordulhatnak.htmlAggasztó eredménnyel zárult a világszerte ismert brit cserkészlány szövetség, a Girlsguiding UK által készített kutatás: eszerint a fiatal, 7 és 10 év közötti lányok harmada érzi egyöntetűen, hogy a külsejük a legfontosabb tulajdonságuk, ezzel együtt pedig sokuk érzi elégedetlennek magát a saját testét illetően. Dr. Life--A vakságot kockáztatta, mégis kitetováltatta szemgolyójáthttp://www.life.hu/drlife/20161012-minket-szemet-betetovaltatta-sara-night-elkepesztoen-extrem-kulseju-britt.htmlSara Night mindkét szemét feketére tetováltatta, hogy még extrémebb legyen a külseje. Ezzel a vakságot is kockáztatja, de ezt a 32 éves tetováló művész egy percig sem bánja. Dr. LifeOrigoA rettegés foka: miért szeretünk borzongani?http://www.life.hu/drlife/20161010-miert-szeretunk-horrorfilmeket-nezni-es-felni.htmlPapíron a horrorfilmekben semmi olyan nincs, ami miatt tetszeniük kellene nekünk: véresek, ijesztőek, mi több, legtöbbször a szívbajt hozzák ránk, ráadásul hetekig, vagy akár hónapokig nem tudunk nyugodtan aludni egy-egy ilyen jellegű alkotás megtekintése után. Akkor mégis miért nézzük őket, és hogy lehetséges az, hogy mára egy több millió dolláros iparággá fejlődött? Dr. Life--Meztelen felsőtesttel fesztiválozott a mellrákos nőhttp://www.life.hu/drlife/20161012-ericka-hart-dupla-maszktektomian-atesett-mellrakos-meztelen-felsotesttel-ment-fesztvalozni.html"Én egy rákos harcos vagyok" - vallja magáról Ericka Hart, aki egy dupla masztektómián átesett mellrákos nő. Egy zenei fesztiválon jelent meg meztelen felsőtesttel, hogy felhívja a figyelmet a betegségre. Dr. LifeOrigoUndorodó pillantások: ezt kell elviselnie a torz arccal született kislánynakhttp://www.life.hu/drlife/20161012-torz-arccal-szuletett-a-7-eves-natty-tregoning-undorodo-pillantasokat-kell-elviselnie.htmlA bántó megjegyzések és undorodó pillantások már mindennaposak Natty Tregoning életében. A 7 éves kislány egy ritka rendellenességgel született, ami miatt az arca teljesen deformált. Szülei mindent megtesznek, hogy gyermekük boldog legyen, de nincsen könnyű dolguk. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.