Döbbenet: hatalmas nyelvvel született a csecsemő, bele sem fért a szájába

Forrás: Facebook/Madison Kienow -
rendellenesség nyelv újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha nem látott még ekkora nyelvű csecsemőt az orvos, aki világra segítette Paisley Morrison-Johnsont, aki egy ritka genetikai betegségben szenved. A felnőtt méretű szerv miatt félő volt, hogy bármikor megfulladhat.

Hatalmas, felnőtt méretű nyelvvel született a kislány, Paisley Morrison-Johnson. A gyerek szerve egy genetikai hiba miatt nőtt ekkorára, ami miatt egyből lélegeztetőgépre kapcsolták, hogy elkerüljék a fulladásos halált.

A fiatal szülőknek már született egy egészséges gyerekük Forrás: Facebook/Shannon Morrison-Johnson

A kislány nyelve több mint kétszer akkora volt, mint a szája.

A szerv mérete sokkolta az orvosokat, ez az egyik legnagyobb nyelv, amit valaha láttak.

Forrás: Facebook/Madison Kienow

A kislányt 6 hónapos koráig csövön keresztül etették, hogy megkapjon minden létfontosságú tápanyagot, ami szükséges számára a fejlődéshez. Az aggódó szülők remélték, hogy ahogy nő a gyermekük, egyre jobban elfér majd a nyelve a szájában, de nem így történt. Kénytelenek voltak a kislány egészséges növekedéséért nyelvkisebbítő műtétet vállalni. "A beavatkozás után egybl mosolygott. Megdöbbentem, hogy milyen szép is a kislányom. Az, hogy láthatjuk a mosolyát, óriási öröm a számunkra. Már nem okoz neki nehézséget a légzés és a nyelés, ez pedig hatalmas megkönnyebbülés" - mondta a Mirrornak az anya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.