Szétválasztották a fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt New Yorkban

műtét számi New York iker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
22 órás műtéttel szétválasztottak egy 13 hónapos sziámi ikerpárt New Yorkban. A műtétet mind a két gyerek túlélte, az orvosok és a szülők is bíznak a sikerben.

Anias és Jadon szülei felkeresték dr. James Goodrich-ot akinek nagy gyakorlata van a sziámi ikrek szétválasztásában.

A műtét előtt először a sebészcsapat egy 3D-s modellen gyakorolta a gyerekek fejének szétválasztását.

"Ez pont annyira bonyolult, amilyennek hangzik" – mondta Goodrich a CNN-nek.

A beavatkozás előtt Jadon sokkal rosszabb állapotban volt, mint testvére. Szívproblémái és görcsei voltak.

A műtét több mint 16 órán keresztül tartott, majd még 4 órán keresztül dolgoztak az orvosok a koponyák helyreállításán.

Aniasnak és Jadonnak nemcsak a koponyájuk volt összenőve, hanem 4-5 centiméteres részen az agyuk is, így nagy a kockázata annak, hogy a sikeres műtét ellenére agykárosodást szenvedtek. Az orvosok és a szülők is abban bíznak, hogy minden a lehető legjobban alakul.

Körülbelül 200 ezer terhességből egy alkalommal születik sziámi, vagyis valamely testrészénél összenőtt ikerpár. Sok esetben az ikrek fele halva születik, a túlélők harmada pedig meghal az első napon.
Kiderült: maximum ennyi ideig élhet egy emberhttp://www.life.hu/drlife/20161011-egy-ember-maximum-115-evig-elhet.htmlEgy nemrég közzétett tanulmány szerint bár az utóbbi években egyre hosszabbá vált az emberek várható élettartama, a mostani tendenciát nézve nem valószínű, hogy bárki is tovább élne, mint 115 év. Dr. Life--Több mint 30 kilót hízott Janet Jackson a terhessége alatthttp://www.life.hu/drlife/20161014-tobb-mint-30-kilot-hizott-terhessege-alatt-janet-jackson.htmlMindenki elájult, amikor kiderült, hogy a most 50 éves Janet Jackson gyermeket vár. Az énekesnő első csemetéjét hordja a szíve alatt, kora miatt már önmagában veszélyes a terhessége, de még inkább azzá vált Janet súlygyarapodásával. Dr. Life--Párizsba utazott Kulka János – Egyedül hagyta el az országothttp://www.life.hu/drlife/20161014-parizsba-utazott-kulka-janos-szinesz-aki-felepult-a-strokebol.htmlBár a múltkor már színpadra is állt Kulka János, arra senki nem számított, hogy egyedül külföldi utazásra is vállalkozik. A stroke-on átesett színész úgy tűnik, teljesen jól van, és talán hamarosan erről a színházrajongók estéről estére meggyőződhetnek. Dr. Life--Véget akart vetni az életének a Harry Potter-filmek sztárja, Devon Murrayhttp://www.life.hu/drlife/20161014-a-harry-potter-sztarja-devon-murray-depressziorol-es-ongyilkos-gondolatokrol-meselt.htmlA Harry Potter-filmek színésze, Devon Murray a Lelki Egészség világnapja alkalmából mesélt depressziós időszakáról. Dr. LifeOrigoKiderült: ezért jobb, ha tanyán nő fel a gyerek, mint ha a városbanhttp://www.life.hu/drlife/20161010-a-tanyan-felnovo-gyerekek-egeszsegesebbek-mint-a-varosiak.htmlA Thorax című folyóiratban megjelent tanulmány szerint azok a gyerekek, akik tanyán nőttek fel, egészségesebbek és ritkábban fordul elő náluk allergiás megbetegedés, mint a külvárosokban és a belvárosokban felnőtt gyermekek körében. Dr. Life--A vakságot kockáztatta, mégis kitetováltatta szemgolyójáthttp://www.life.hu/drlife/20161012-minket-szemet-betetovaltatta-sara-night-elkepesztoen-extrem-kulseju-britt.htmlSara Night mindkét szemét feketére tetováltatta, hogy még extrémebb legyen a külseje. Ezzel a vakságot is kockáztatja, de ezt a 32 éves tetováló művész egy percig sem bánja. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.