Mi a közös Varga Győzőben és Sally Fieldben? Sztárok, akik csontritkulásban szenvednek

Irigy Hónaljmirigy Sally Field csonttörés vizsgálat Nicole Kidman csontsűrűség Gwyneth Paltrow csontritkulás Varga Győző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csontritkulást csendes gyilkosnak is szokták nevezni. Nem véletlenül: a legtöbb esetben tünetmentes, és csak egy-egy törés után elvégzett vizsgálatkor derül fény erre a betegségre, amely a hírességeket sem kíméli. A csontritkulás világnapja alkalmából összegyűjtöttünk néhány sztárt, akiknél korábban csontritkulást állapítottak meg.

Varga Győző

Az Irigy Hónaljmirigy énekese a csapat többi tagjával együtt vett részt tavaly egy közös orvosi vizsgálaton, ekkor állapították meg nála a már előrehaladott állapotban lévő csontritkulást. Győzőt akkor nagyon meglepték az eredmények.

Forrás: Eva

Gwyneth Paltrow

Az Oscar-díjas színésznő többek között a vélekedése szerint egészséges, ám a szakértők által inkább szélsőségesnek nevezett étrendjéről és életmódjáról híresült el: a glutént száműzte étrendjéből, nem fogyaszt tejtermékeket, rendszeresen beiktat magának egy-egy méregtelenítő kúrát, szaunázik, és persze sportol is.

Forrás: AFP

Sally Field

Az immár 69 éves színésznőnél nem sokkal a 60. születésnapja előtt diagnosztizálták csontritkulással.

De csak csodálkozni tudtam, hogy egy nő milyen gyorsan válhat veszélyeztetettből valóban beteggé” – mondta el korábban az Oscar-díjas színésznő, aki igazi sportmegszállott volt, ennek ellenére a csontsűrűségének mérésekor kiderült, hogy a csípőjénél és a gerincénél is nagyon elvékonyodott a csont.

Forrás: AFP

+1: Nicole Kidman

A gyönyörű színésznő annak idején a Moulin Rouge forgatásán két bordáját is eltörte, ennek nyomán fordult orvoshoz, aki a biztonság kedvéért csontsűrűségi vizsgálatot végzett nála. Nicole később tagadta ezt a vizsgálatot, és biztosította rajongóit arról, hogy remek egészségnek örvend.

Forrás: AFP
Őszintén vallott csúfolóiról Király Viktorhttp://www.life.hu/drlife/20161005-kiraly-viktor-enekest-csufoltak-kamaszkoraban.htmlNehéz elképzelni, hogy mint minden más gyereket, úgy a most rendkívül népszerű és sikeres énekest is cikizték kamaszkorában. Dr. LifeFotó: Marton Szilvia - OrigoKiderült: maximum ennyi ideig élhet egy emberhttp://www.life.hu/drlife/20161011-egy-ember-maximum-115-evig-elhet.htmlEgy nemrég közzétett tanulmány szerint bár az utóbbi években egyre hosszabbá vált az emberek várható élettartama, a mostani tendenciát nézve nem valószínű, hogy bárki is tovább élne, mint 115 év. Dr. Life--Miért hagyod abba a sportolást? Nem biztos, hogy a lustaság az okahttp://www.life.hu/drlife/20161005-okok-ami-miatt-folyton-abbahagyjuk-a-rendszeres-mozgast.htmlAz ősz beköszöntével sokan határozzák el magukat, hogy a nyári lazsálás után ismét a hétköznapok részévé teszik a rendszeres mozgást. De hol akad el a nagy terv? Miért veszítik el többen út közben a motivációt? Dr. LifeOrigoKit hívhatott volna még fel Ben Stiller?http://www.life.hu/drlife/20161005-sztarok-akik-megkuzdottek-a-prosztatarakkal-koztuk-ryan-oneil-ian-mckellen-roger-moore.htmlBen Stiller a napokban egy műsor vendégeként beszélt őszintén arról, hogy 2 évvel ezelőtt prosztatarákot állapítottak meg nála orvosai. A világsztár Howard Stern műsorvezetőnek elárulta: a lesújtó diagnózis után egyik színész kollégáját, Robert De Nirót hívta, aki értesülései szerint évekkel ezelőtt szintén megküzdött ezzel a megbetegedéssel. Ám nem ő az egyedüli híresség, aki megküzdött a rettegett kórral: a Life.hu most összegyűjtötte, kikhez fordulhatott volna még Ben Stiller egy kis iránymutatásért. Dr. LifeAFP"Olyan erősen görcsöltem, hogy az ügyeleten kötöttem ki"http://www.life.hu/drlife/20161004-a-veseko-megelozheto-mit-lehet-tenni-ellene.htmlEgy nemrég készült felmérés szerint hazánkban a húgyúti kövesség a magyar lakosság 5%-át érinti. Az esetek száma azonban egyre nő, amiben a genetikai adottságokon túl a helytelen életmód is szerepet játszik, ráadásul a betegség az érintettek több mint felénél pár éven belül ismét kiújul annak ellenére, hogy a vesekő a legtöbb esetben megelőzhető lenne. Dr. Life--Gyakran vérzik az orrod? Komoly bajt is jelezhethttp://www.life.hu/drlife/20160928-a-gyakori-orrverzes-komoly-egeszsegugyi-bajt-jelezhet.htmlAz orrvérzés gyakori panasz, hátterében csak ritkán húzódik valamilyen súlyosabb probléma. Néhány kivételes esetben azonban nem árt mihamarabb orvoshoz fordulni vele, mivel igen komoly betegségek tünete is lehet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.