Nem eszi meg a zöldséget a gyerek? Így szerettetheted meg vele

Forrás: Thinkstock -
trükk szívderítő egészséges táplálkozás zöldség gyerek evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai kutatás szerint ha valaki sok gyümölcsöt és zöldséget eszik fiatalabb korában, annak később is kevesebb kalcium rakódik le a szívkoszorúerében. Vagyis nem lehet elég korán kezdeni az egészséges táplálkozást. De mit tehet a szülő, ha a gyerek tüntetően kerüli a zöldségeket? Íme, néhány bevált trükk.

Tölts zöldséget!

Az ínycsiklandó szendvicskrémet tegyük egy kivájt paprikába, uborkába, paradicsomba, karalábé üregébe, párolt gombafejbe, póréhagyma vagy saláta levelébe, így talán többfalatnyi zöldséget fogyaszt el a csemete. Mindez meleg fogásoknál is kipróbálható egy töltött cukkini vagy padlizsán formájában is.

Forrás: Thinkstock

Csempészd bele mindenbe!

Egy kevés reszelt sárgarépát, uborkát, karfiolt teszünk az alapkrémbe, így kapunk sárgarépás tojáskrémet, uborkás tonhalpástétomot, vagy éppen snidlinges-túrós karfiolkrémet.

Kombinálj ügyesen!

Adjunk zöldségeket azokhoz az ételekhez, amiket egyébként kedvel a gyerek. Egy kevés sárgarépa, gomba, brokkoli vagy kukorica a lasagnéban, rizottóban, párolt vagdaltban vagy húsgombócban szinte észrevétlen.

Még több tippért kattints a Szívderítő.hu oldalára!

Schobert Norbert: „Nem sportolni, hanem diétázni kell"http://www.life.hu/drlife/20161012-schobert-norbert-szerint-fogyas-szempontjabol-a-dieta-a-fontos-nem-a-sport.htmlFogyás szempontjából nem mindegy, hogy az étkezésre vagy az edzésre helyezünk nagyobb hangsúlyt. A magyar fitneszguru, Schobert Norbert elárulta a sikeres súlyvesztés titkát. Dr. Life--Mi a közös Varga Győzőben és Sally Fieldben? Sztárok, akik csontritkulásban szenvednekhttp://www.life.hu/drlife/20161014-sztarok-akik-csontritkulasban-szenvednek-varga-gyozo-sally-field-gwyneth-paltrow.htmlA csontritkulást csendes gyilkosnak is szokták nevezni. Nem véletlenül: a legtöbb esetben tünetmentes, és csak egy-egy törés után elvégzett vizsgálatkor derül csak fény erre a betegségre, ami a hírességeket sem kíméli. A csontritkulás világnapja alkalmából összegyűjtöttünk néhány sztárt, akiknél korábban csontritkulást állapítottak meg. Dr. LifeOrigoKiderült: ezért jobb, ha tanyán nő fel a gyerek, mint ha a városbanhttp://www.life.hu/drlife/20161010-a-tanyan-felnovo-gyerekek-egeszsegesebbek-mint-a-varosiak.htmlA Thorax című folyóiratban megjelent tanulmány szerint azok a gyerekek, akik tanyán nőttek fel, egészségesebbek és ritkábban fordul elő náluk allergiás megbetegedés, mint a külvárosokban és a belvárosokban felnőtt gyermekek körében. Dr. Life--A rettegés foka: miért szeretünk borzongani?http://www.life.hu/drlife/20161010-miert-szeretunk-horrorfilmeket-nezni-es-felni.htmlPapíron a horrorfilmekben semmi olyan nincs, ami miatt tetszeniük kellene nekünk: véresek, ijesztőek, mi több, legtöbbször a szívbajt hozzák ránk, ráadásul hetekig, vagy akár hónapokig nem tudunk nyugodtan aludni egy-egy ilyen jellegű alkotás megtekintése után. Akkor mégis miért nézzük őket, és hogy lehetséges az, hogy mára egy több millió dolláros iparággá fejlődött? Dr. Life--Krokodilürülék és csirkecsont: fogamzásgátlási módszerek akkor és mosthttp://www.life.hu/drlife/20160929-fogamzasgatlasi-modszerek-regen-es-most.htmlMíg az ókorban a citromot, a gránátalmát és a mákgubót hívták segítségül a gyermekáldás kivédésére, addig a középkorban a birkabél és a halbőr volt a legelterjedtebb fogamzásgátlási módszer. Íme, a történelem legérdekesebb és sokszor legbizarrabb védekezési módjai. Dr. Life--A Pszichológus Pasi: miért nem értjük meg egymást?http://www.life.hu/drlife/20160923-az-x-az-y-es-a-z-generaciok-kozti-kulonbsegek-a-pszichologus-pasi-szemevel.htmlA bölcsek úgy tartják, csak a változás állandó. A pszichológia pedig azt, hogy a technológia fejlődésével együtt a változások is szélsebesen száguldanak végig a világon, ezzel együtt pedig a benne élő generációkon. Ma egy emberöltő alatt akár több generáció is megjelenik, és jellemző, hogy már nemcsak a szülő nem érti a saját gyermekét, de még a testvérek sem egy nyelvet beszélnek. Ahhoz, hogy megértsük, miért akadozik köztünk a kommunikáció, érdemes megismerni a generációk közti alapvető különbségeket. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.