A ráktól szenvedő férfi az eutanáziát választotta - Videó

Forrás: ABC -
videó eutanázia rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Családtagjai körében hunyt el Max Bromson, akit 2012-ben diagnosztizáltak csontrákkal. A férfi sokáig szenvedett, mielőtt úgy döntött, az eutanáziát választja. Saját maga vette be a gyógyszert, szerettei pedig az utolsó pillanatig ott voltak vele, hogy támogassák.

Éveken át kínzó fájdalommal élt a csontrák miatt Max Bromson, aki úgy döntött, így nem lehet létezni. Elkezdett kutatni az eutanázia után, mivel úgy gondolta, neki kell megválasztania azt a pillanatot, amikor már nem bírja tovább a szenvedést. Az ausztrál férfi rátalált a megoldásra, Phillip Nitschkére. Az orvos a kegyes halál legnagyobb szószólója, többször nyomoztak is már ellene.

Forrás: ABC

Max Bromson szintén szószólója lett az eutanáziának, és úgy döntött, ő is így szeretne elhunyni. A szerettei filmre vették a férfi utolsó pillanatait, aki 2014-ben vette be a halálos gyógyszert. Azért hozták most nyilvánosságra a felvételeket, mert a rendőrség nyomozást indított a férfi halálának körülményei kivizsgálására, mivel Ausztráliában illegális asszisztálni annak, aki a saját életét készül kioltani.

A felvétel bizonyítja, hogy a családtagok csupán lelki támogatást nyújtottak a férfinak,

de semmilyen módon nem segítettek neki bevenni a gyógyszert. Az utolsó pillanatig filmezték; Max Bromsontól minden szerette elbúcsúzott, hallható, ahogy egyikük elmondja, szereti őt. "Szeretlek cimbora" - mondta az egyik rokon, miközben a férfi bevette a gyógyszerét. Egy másik ismerős pedig egy poharat nyújtott neki, amiben valószínűleg alkohol volt. "Itt van valami értékes" - mondta, miközben átnyújtotta az italt - írja a Daily Mail.

„A mánia és a depresszió között ingáztam" - Én és a bipoláris zavaromhttp://www.life.hu/drlife/20161014-ilyen-az-elete-egy-manias-depresszioval-vagy-bipolaris-zavarral-kuzdonek.htmlLehet-e egy mentális betegséggel teljes életet élni? Vijay Nallawalana mindössze 40 éves volt, amikor mániás depressziót – vagy ahogy ma nevezik, bipoláris zavart – diagnosztizáltak nála az orvosok. Alább az ő történetét olvashatod. Dr. LifeOrigoEgy apa HIV-fertőzött vért adott a gyermekének, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie http://www.life.hu/drlife/20161019-hiv-fertozott-ver-ezzel-akart-az-apa-kibujni-a-fizetes-alol-szornyu-hir.htmlBrryan Jackson sosem bocsájtja meg, hogy édesapja évekkel ezelőtt képes volt így tönkretenni az életét.Dr. LifeOrigoMi a közös Varga Győzőben és Sally Fieldben? Sztárok, akik csontritkulásban szenvednekhttp://www.life.hu/drlife/20161014-sztarok-akik-csontritkulasban-szenvednek-varga-gyozo-sally-field-gwyneth-paltrow.htmlA csontritkulást csendes gyilkosnak is szokták nevezni. Nem véletlenül: a legtöbb esetben tünetmentes, és csak egy-egy törés után elvégzett vizsgálatkor derül fény erre a betegségre, amely a hírességeket sem kíméli. A csontritkulás világnapja alkalmából összegyűjtöttünk néhány sztárt, akiknél korábban csontritkulást állapítottak meg. Dr. LifeOrigoMajoros Hajnalka: "Még mindig úgy nézek ki, mint aki három hónapos terhes"http://www.life.hu/drlife/20161020-majoros-hajnalka-nagyon-megijesztette-majkat.htmlDundika, azaz Majoros Hajnalka már első kisfia születése után érezte, hogy valami probléma lehet a köldöke környékén. Akkor megnyugtatta az orvos, a második babánál viszont nyitott hasfalat diagnosztizáltak nála. Dr. Life--Varnus Xavér édesanyja kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20161020-varnus-xaver-edesanyjat-korhazba-kellett-szallitani-megoperaltak.htmlNéhány hónap telt el csak azóta, hogy Varnus Xavér édesapja meghalt, máris megtörtént az újabb baj. A művész édesanyja lett rosszul otthonában, egy vérrög szabadult el a lábában. Xavér nagyon megijedt a hír hallatán, hiszen különlegesen jó kapcsolatot ápol mamájával. Dr. Life--Péter Szabó Szilvi fájdalomcsillapítás nélkül akar szülnihttp://www.life.hu/drlife/20161020-peter-szabo-szilvi-osanya-fajdalomcsillapitas-nelkul-akar-szulni.htmlElső gyermekét várja Péter Szabó Szilvia, aki elérkezettnek látta az időt, hogy visszavonulót fújjon. Eddig a színpadon volt, de ezentúl egy darabig csak kislányának fog énekelni. Szilvi saját bevallása szerint ősanya típus, és szeretné megélni a szülést minden érzésével együtt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.