személyiség tisztálkodás fürdés zuhanyzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te reggel vagy este szeretsz inkább zuhanyozni. van, amikor praktikusabb mint máskor? Személyiség vagy időbeoszás függő? A Harvard Egyetemen erre jutottak. 

Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki el sem tudja képzelni, hogy este fürdés nélkül bújjon az ágyba, de tutira arra vonatkozóan is hallottál érveket, hogy miért elképzelhetetlen zuhanyzás nélkül indítani a napot.

Elsőre mindkét iskola érvei logikusnak tűnnek, tisztán ágyba bújni, illetve frissen kezdeni a napot, ennek is, annak is van értelme, de mégis melyiknek több?

Forrás: Thinkstock

Shelley Carson Harvard Egyetem professzora szerint ez ember-, személyiség-, és helyzetfüggő. Úgy véli, a kreatív szakmában dolgozó embereknek leginkább a reggeli zuhanyzás való, ugyanis a vízsugár alatt nagyobb eséllyel pattannak ki világmegváltó gondolatok, ötletek a fejükből, míg az esti zuhanyozás azoknak ajánlott, akik nem tudnak kikapcsolni maguktól és még otthon is a napi gondokon pörögnek.

És mi a helyzet azzal, ha valaki mindkét napszakban tisztálkodik? Nos, erre is van bőven példa, ám nem egy kutatás szerint a túl sok zuhanyzás egyáltalán nem olyan egészséges.

Rékasi Károly: az amputáció is szóba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20161022-rekasi-karoly-nagy-orommel-fogadta-a-jozsef-attila-szinhaz-es-az-ujnyugat-irodalmi-kor-felkereset-az.html A 16 hónapja súlyos motorbalesetet szenvedett színész a felolvasó szerepében tért vissza a színpadra. Rékasi Károly nagy örömmel fogadta a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör felkérését Az örök Szindbád című egyórás előadásra. Rékasi jelenleg is bottal jár, sérült lábát csak kézzel tudja arrébb rakni. Ennak kapcsán elmondta azt is, hogy néhány hónapja az amputáció is felmerült, mint lehetséges alternatíva. Ekkor az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Dr. Life--Párizsba utazott Kulka János – Egyedül hagyta el az országothttp://www.life.hu/drlife/20161014-parizsba-utazott-kulka-janos-szinesz-aki-felepult-a-strokebol.htmlBár a múltkor már színpadra is állt Kulka János, arra senki nem számított, hogy egyedül külföldi utazásra is vállalkozik. A stroke-on átesett színész úgy tűnik, teljesen jól van, és talán hamarosan erről a színházrajongók estéről estére meggyőződhetnek. Dr. Life--15 furcsa viselkedés, amely a legtöbb embert kiakasztja: ezek azokhttp://www.life.hu/drlife/20161008-a-legidegesitobb-furcsa-szokasok-amelyeket-jobb-ha-kerulunk.htmlLéteznek bizonyos rossz szokások, amelyek hatására mások kevésbé vesznek komolyan minket, esetleg kimondottan kedvezőtlen kép alakul ki bennük rólunk. Íme, ezek közül a tizenöt leginkább idegesítő szokás.Dr. Life--Így kerüld el a depressziót! - Schobert Norbi tippjeihttp://www.life.hu/drlife/20160916-schobert-norbi-tippjei-a-depresszio-ellen-sport-cukormentes-taplalkozas.htmlA depressziónak - több kutatás szerint - leginkább fiziológiás okai vannak, állítja Schobert Norbi. Az életmódtanácsadó szerint ez ellen azonban tehetünk. Hogy mit, azt az alábbi videóból megtudhatod. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoKirály Linda: "Amikor a kórházba értünk, már alig kaptam levegőt, egy milliméter rés volt a légcsövembenhttp://www.life.hu/drlife/20160920-kiraly-linda-kimeli-magat-hogy-a-sztarban-sztar-musoraban-a-tv2n-jol-szerepeljen.htmlHat napot töltött kórházban Király Linda a Sztárban sztár indulása előtt, így felkészülni sem nagyon volt ideje és még most is kímélnie kell magát. Az énekesnő gyerekkora óta küszködik a betegséggel. Dr. Life--Polyák Lillát megműtöttékhttp://www.life.hu/drlife/20160812-polyak-lillat-megmutottek-keresztszalag-szakadasa-van.htmlAhogy már megírtuk, Polyák Lillát baleset érte, keresztszalag-szakadást szenvedett. Azóta kiderült: a színésznőt meg kell műteni, az operáció meg is történt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.