Rékasi Károly: az amputáció is szóba került

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
öngyilkos öngyilkosság baleset Rékasi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A 16 hónapja súlyos motorbalesetet szenvedett színész a felolvasó szerepében tért vissza a színpadra. Rékasi Károly nagy örömmel fogadta a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör felkérését Az örök Szindbád című egyórás előadásra. Rékasi jelenleg is bottal jár, sérült lábát csak kézzel tudja arrébb rakni. Ennak kapcsán elmondta azt is, hogy néhány hónapja az amputáció is felmerült, mint lehetséges alternatíva. Ekkor az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.
Fotó: Marton Szilvia/Origo

"Rettenetes dolog, hogy a lábamat még mindig nem tudom behajlítani, és kézzel kell arrébb tennem, vagy nehezen állok fel, ha éppen arra van szükség a darabban. De igyekeztem nem ezzel foglalkozni, inkább örülök minden olyan pillanatnak, ami ebben a helyzetemben is adódik egyáltalán. Legyen az egy szinkron vagy egy felolvasóest. Pici dolgok ezek azokhoz képest, amit a baleset előtt csinálhattam, de most ez van. Egyelőre csak időszakosan sikerül legyőzni a gyulladást. Amikor fellép a gyulladás, a gyógytornát is abba kell hagynom, és a csontfejlődés is leáll. Még mindig van hiátus a combcsontomban, ezért a lábam rövidebb lett" – magyarázta a színész a Borsnak.

"Felmerült, hogy le kell vágni a lábam, de nem a fertőzés miatt... " - tette hozzá. A színész orvosainak hála, el tudta kerülni az amputációt. Sérülése ugyanis olyan magasan van a combján, hogy ha el kellett volna távolítani a végtagját, azt csak csípőből lehetett volna, tudta meg a napilap.

Párizsba utazott Kulka János – Egyedül hagyta el az országothttp://www.life.hu/drlife/20161014-parizsba-utazott-kulka-janos-szinesz-aki-felepult-a-strokebol.htmlBár a múltkor már színpadra is állt Kulka János, arra senki nem számított, hogy egyedül külföldi utazásra is vállalkozik. A stroke-on átesett színész úgy tűnik, teljesen jól van, és talán hamarosan erről a színházrajongók estéről estére meggyőződhetnek. Dr. Life--15 furcsa viselkedés, amely a legtöbb embert kiakasztja: ezek azokhttp://www.life.hu/drlife/20161008-a-legidegesitobb-furcsa-szokasok-amelyeket-jobb-ha-kerulunk.htmlLéteznek bizonyos rossz szokások, amelyek hatására mások kevésbé vesznek komolyan minket, esetleg kimondottan kedvezőtlen kép alakul ki bennük rólunk. Íme, ezek közül a tizenöt leginkább idegesítő szokás.Dr. Life--Komoly balesetet szenvedett Klapka Györgyhttp://www.life.hu/drlife/20160924-klapka-gyorgy-balesetet-szenvedett-de-nem-ment-korhazba.htmlA 88 éves Klapka György hatalmasat esett: a csípője és a válla is megsérült. Dr. Life--Brutális! Kettétört a tornász sípcsontja az olimpiánhttp://www.life.hu/drlife/20160807-brutalis-serulest-szenvedett-samir-ait-said-francia-tornasz-a-nemet-andreas-toba-valoszinuleg-elulso.htmlKetten is megsérültek a férfiak küzdelmeinek nyitó napján. A német Andreas Toba valószínűleg elülső keresztszalag-szakadást szenvedett talajgyakorlata közben, míg a francia Samir Ait Saidot lábtöréssel szállították kórházba szerencsétlenül végződött ugrása után. Dr. Life--Pánikbetegségben szenvedett Deutsch Anitahttp://www.life.hu/drlife/20160913-panikbetegsegben-szenvedett-deutsch-anita-a-baratok-kozt-egykori-szereploje.htmlSzerencsére mára kigyógyult pánikbetegségéből, de egykor a Barátok közt volt szereplőjét is megviselték az életet megkeserítő rohamok. Dr. LifeRTLKLUBRossz állapotban van Nyertes Zsuzsa édesapjahttp://www.life.hu/drlife/20160730-rossz-allapotban-van-nyertes-zsuzsa-edesapja-a-szineszno-osszeomlott.htmlA színésznő nem tudja elfogadni, hogy az eddig életerős férfi mintha egyik napról a másikra 15 évet öregedett volna. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.