Gesztesi Károly súlyos depresszióban szenvedett

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
depresszió Gesztesi Károly beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nap úgy ébredt fel, hogy nem tudta, mi végre van a világon: nem volt motivációja, nem találta azt a célt és indokot, ami miatt érdemes dolgozni. Gesztesi Károly súlyos depresszióban szenvedett, de orvoshoz nem akart menni.

Meglehetősen nehéz időszakon ment keresztül a színész, amiről egyre többet mesél. Elmondásai alapján alkoholproblémákkal küzdött, aminek tulajdonképpen maga a színészmesterség volt az oka: teljes átlényegülés után itallal lazított le. Sok problémát okozott ezzel önmagának, de nem a függőség volt a legrosszabb dolog, amivel meg kellett küzdenie. Elárulta, súlyos depressziótól is szenvedett.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Egyszer csak felkeltem, és nem találtam az élet értelmét. Nem tudom megmagyarázni pontosan, de

úgy éreztem, hogy nincs miért dolgozni.

Erre szokták mondani, hogy ez a depresszió egyik formája. Elég volt egyetlen rossz döntés, és elindultam - én úgy hívom, hogy - a sz*rcsúszdán" - idézi a Blikk Gesztesi Esti Frizbiben elhangzott szavait. A színész hozzátette, sem Istenhez sem orvoshoz nem fordulhatott, magát gyógyította meg.

"Éreztem, hogy ennek véget kell vetni, és ennek csak én magam, kos módján tudok véget vetni"

- mondta. Bezárkózott az otthonába, onnan nem ment ki, és senkit nem engedett be. Elmondása szerint az első pár nap maga volt a pokol, de nem ivott és nem szedett gyógyszereket sem. Két hét után lépett ki először, elment a boltba. "A közértes néni megkérdezte, hogy nyaralni voltam-e, mert mintha kicseréltek volna" - ekkor már tudta, hogy meggyógyult, és azóta is egészséges életet él.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.