Terhes volt, mikor újra teherbe esett egy nő

Forrás: Today Tonight -
PCOS terhesség egészség ritkaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon szokatlan, de mégsem lehetetlen: egy várandós nő a terhessége alatt újra állapotos lett. A dolog plusz érdekessége, hogy az anyukának olyan betegsége van. amely miatt nem is lehetne gyereke.

Kate Hill olyan különleges helyzetben van, hogy esetéhez hasonlót mindösszesen 10 alkalommal találtak a történelemben. A nő 2006 óta szenved PCOS betegségtől, melynek következtében

nem lehetett gyermeke.

Kate Hill PCOS betegségtől szenved, melynek következtében nem lehetett gyermeke. Forrás: Today Tonight

A PCOS nem más, mint policisztás petefészek szindróma, mely a nemzőképtelenségen túl vérzészavart is okoz, illetve erőteljes szőrnövekedést.

Az ausztrál asszony emiatt

hormonkezelésben részesült, így sikerült teherbe esnie.

A két terhesség között mindösszesen 10 nap eltérés volt, ami furcsa jelenség, de nem lehetetlen. Egy szexuális együttlét után a férjétől származó hímivarsejtek megtermékenyítették Hill petesejtét, ám 10 nappal később egy újabb életképes petesejt jelent meg, melyet a 10 nappal azelőtti hímivarsejtek újra megtermékenyítettek. - tudta meg a Yahoo.com

Kate Hill két terhessége közt mindössze 10 nap eltérés volt Forrás: Today Tonight

Olívia és Charlotte programozott császármetszés útján jöttek a világra, ám látszik rajtuk, hogy nem teljesen egyidősek. A babák 2015 decemberében születtek, és azóta is egészségnek örvendenek.

Az első ehhez hasonló esetet 1960-ban dokumentálta a szakirodalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.