Till Attila rendszeresen jár HIV-szűrésre

HIV-teszt szűrés Till Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Félelmetesnek tűnik, de igazából semmilyen fájdalommal nem jár a HIV-szűrés, viszont nagyon fontos betegségtől óvhat meg. Így gondolja Till Attila is, aki elhatározta, rendszeresen jár majd a vizsgálatra.

Till Attila a HIV-szűrés mellett áll, hiszen ez egy nagyon fontos vizsgálat. Annak ellenére, hogy egy egyszerű teszttel egy komoly betegség előzhető meg, sokan félnek megcsináltatni. Ezért is döntött úgy a műsorvezető, hogy ő bizony elvégezteti, és azt is elhatározta, hogy ezentúl rendszeresen megteszi majd.

Till Attila rendszeresen jár HIV-szűrésre Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Az az igazság, hogy kéne járni mindenkinek. Vannak a makacs adatok, amelyek azt mutatják, hogy

nagyjából olyan 4000 fertőzött ember lehet mondjuk Magyarországon, és ennek a fele nem tud arról, hogy ő HIV-fertőzött,

ami azért nagy probléma, mert egyrészt továbbfertőzhet másokat, másrészt ha nem kap gyógyszeres kezelést, akkor előbb utóbb a betegség olyan stádiumba fog jutni, - ugye ezt nevezzük AIDS-nek, a végső stádiumot - ami már halálos" - kezdte érvelését a Mokkában Till Attila, aki a saját bőrén tapasztalta, miből áll egy ilyen vizsgálat.

"A heteroszexuálisoknak van az a kényszerképzete, hogy ez a melegek betegsége, ez nem igaz.

Minden szexuálisan aktív felnőtt tulajdonképpen ki van téve ennek. Nyilván inkább a fiatalok" - tette hozzá a műsorvezető. Szerinte mindezek miatt nem szabad a szőnyeg alá söpörni ezt a témát, és évente szükséges vizsgálatot végeztetni, mai nagyjából olyan, mint egy vércukorszintmérés.

Sztárok, akiket legyőzött a HIV

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy egy sztár hírneve és imidzse makulátlan maradjon. Egyesek titkolják egy életen át, mások nyíltan vállalják, sőt együtt is élnek HIV-betegségükkel. Bombaként robbant Charlie Sheen HIV-betegségének híre, ami már csak a következmények miatt is aláásta a sztár tekintélyét. Ennek apropója kapcsán a Life.hu összegyűjtött olyan sztárokat, akik ebben a betegségben szenvedtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.