Végre megláthatták egymást a fejüknél szétválasztott sziámi ikrek

Forrás: Facebook/NicoleMcDonald -
ikrek műtét sziámi ikrek Dr. Life
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Októberben hajtották végre a koponyájuknál összenőtt sziámi ikerpáron a szétválasztó műtétet, most pedig már végre mindketten jól vannak, sőt! 

Októberben végezték el a 27 órás szétválasztó műtétet a koponyájuknál összenőtt, 13 hónapos sziámi ikerpáron.

Azóta eltelt több mint egy hónap, a babák pedig egyre jobban vannak. Pedig nem volt könnyű az elmúlt időszak a kis Jadon és Anias McDonald számára: mindketten többször belázasodtak, fertőzéseket kaptak el, a pici Anias komolyan megbetegedett, most azonban már jól vannak – számol be az esetről a CNN.

Sziámi ikrek, Jadon és Anias McDonald Forrás: Facebook/NicoleMcDonald

Nagyon ritka egyébként az, hogy sziámi ikreknél szétválasztó műtétet végeznek, elég nagy ugyanis a kockázat: a világon 1952 óta ez volt az 59. ilyen alkalom. Orvosuk, dr. James Goodrich ezzel együtt 7 ilyen műtétet végzett, ám ez volt a leghosszabb szétválasztó beavatkozása.

Az orvos szerint a két kisfiú felépülése remekül megy, ilyen gyorsan talán még egy ikerpár sem gyógyult fel a műtétből – az eddigi rekord 8 hét volt.

Anias McDonald Forrás: Facebook/NicoleMcDonald

A boldog anyuka a Facebook-oldalán megmutatta azt a megható pillanatot is, amikor a két gyerek végre először pillanthatta meg egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.