Mayer-Rokitanszky-Küster-Hauser-szindróma vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Devan Merck egy nagyon ritka betegséggel jött világra: vagina nélkül született. A kór ötezerből egy nőt érint.

Devan az úgynevezett Mayer-Rokitanszky-Küster-Hauser-szindrómában szenved, ami azt jelenti, hogy nem fejlődött ki a hüvelycsatornája, nincs méhnyaka és deformált a méhe. A lány 12 éves korában döbbent rá, hogy más mint a többiek, neki ugyanis nem jött meg a menstruációja. Édesanyja is ekkor szembesült lánya problémáival.

"Iskolás koromban folyton csúfoltak a betegségem miatt, később egy pasim sem maradt mellettem, mikor kiderült, hogy nem tudok szexelni, de aztán öt évvel ezelőtt megismertem Trentet" - meséli a 23 éves Devan. Trent a betegsége ellenére feleségül vette a lányt.

Devan Merk és férje, Trent Forrás: facebook.com/DevanMerck

Szerelmük pedig nem sokkal ezelőtt be is teljesedhetett, Devan ugyanis átesett egy vaginakialakító műtéten, ami tökéletesen sikerült.
"Nem vagyok más, mint a többi nő, csak abban különbözöm, hogy nekem nem Isten adta vaginám van, hanem olyan, amit emberi kéz alkotott" - mondta Devan a Mirrornak.

A házaspár azóta rendszeres szexuális életet él, és már a gyerekvállaláson gondolkoznak, ami nem is elérhetetlen cél. A nő petefészkei tökéletesen működnek, de ahhoz, hogy terbe tudjon esni mesterséges beültetésre lesz szükség.



Színházból rohant orvoshoz Dobó Katahttp://www.life.hu/drlife/20161203-dobo-kata-foga-letort.htmlSzín­házi próba szü­ne­té­ben ment sürgősen orvoshoz Dobó Kata. Dr. LifeOrigoPaudits Bélát baleset érte: "Borzalmas fájdalmakat élek át"http://www.life.hu/drlife/20161203-paudits-belat-baleset-erte-azt-allitja-megalazzak-a-korhazban.htmlPaudits Béla úgy érzi, már nincs miért élnie. Szomorú, fáradt, fájdalmai vannak, nemrégiben pedig baleset is érte. Dr. Life--A testeden is meglátszik, ha mentális problémád vanhttp://www.life.hu/drlife/20161202-a-mentalis-problemak-mint-a-depresszio-es-a-szorongas-testi-bajt-okozhat.htmlAz alternatív gyógyászat és a kínai orvoslás alapja, hogy a test és a psziché kölcsönös kapcsolatban állnak egymással. Egy nemrég megjelent kutatás szerint mindez a fiatalokat is ugyanúgy érintheti: a neves svájci Bázeli Egyetem kutatói tinédzsereken vizsgálták, hogyan befolyásolja a fizikai jóllétet egy-egy mentális zavar. Dr. LifeThinkstockHerpesz okozhatja a krónikus székrekedésedhttp://www.life.hu/drlife/20161202-a-herpesz-virus-kronikus-szekrekedest-okozhat.htmlEgészen meglepő összefüggésre derült fény a székrekedés és a herpeszfertőzés között. Dr. LifeOrigoNevetőgödröcskét műttetett magának egy nőhttp://www.life.hu/drlife/20161202-neveto-godroket-muttetett-maganak-egy-brit-no.htmlMegirigyelte fia genetikai sajátosságát, így úgy döntött, magának is csináltat egyet. Dr. Life--Így változtatja meg agyműködésünket a szexhttp://www.life.hu/drlife/20161202-a-sok-szex-jo-hatassal-van-a-nok-memoriajara.htmlA szexualitás, mint téma, rendszeresen megihleti a kutatókat is. Íme, egy újabb kísérlet, amely megdöbbentő eredményeket mutat. Dr. LifeOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.