Te tudod, mi a különbség a vírus és a baktérium között?

Forrás: Thinkstock -
betegség Dr. Life baktérium vírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg idő beköszöntével egyre több a megfázás, a torokgyulladás, és lassan elérkezik az influenzaszezon is. Ám a legtöbben még mindig nincsenek tisztában azzal, milyen nagy különbség van a vírusos és a bakteriális fertőzések között. 

Ég a torkod, folyik az orrod, és dühöngsz, amikor a háziorvos közli, hogy erre bizony nincs gyógyszer, csak tuningold fel az immunrendszeredet?

A legtöbb ember számára a vírusok és a baktériumok bizony ugyanazok, ám a gyógyulás szempontjából nagyon nem mindegy, mit is kaptál el.

Ezért készült egy igen vicces videó, ami remekül szemlélteti a két kis gonosz között a külünbséget: szánj pár percet arra, hogy megtanuld, mik is a vírusok, és mik a baktériumok, hogy ne állj le feleslegesen vitázni a dokikkal!

Immunerősítés télire

Vedd fel a harcot házi praktikákkal a betegségek ellen: korábban mutattunk pár szuper tippet immunerősítésre, amiket érdemes bevetned a téli hónapokban!
Mi az igaz barátságok titka?http://www.life.hu/drlife/20161205-az-igaz-baratsagok-titka.htmlA valódi, akár egy életen át tartó barátság igazi ritka kincsnek számít, amely ha egyszer birtokunkba kerül, nem elég csupán megbecsülni, hanem ápolni is kell. Most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amelyek nélkül nem működhet egyetlen igaz baráti kapcsolat sem. Dr. LifeThinkstockSzínházból rohant orvoshoz Dobó Katahttp://www.life.hu/drlife/20161203-dobo-kata-foga-letort.htmlSzín­házi próba szü­ne­té­ben ment sürgősen orvoshoz Dobó Kata. Dr. LifeOrigoÍgy változtatja meg agyműködésünket a szexhttp://www.life.hu/drlife/20161202-a-sok-szex-jo-hatassal-van-a-nok-memoriajara.htmlA szexualitás, mint téma, rendszeresen megihleti a kutatókat is. Íme, egy újabb kísérlet, amely megdöbbentő eredményeket mutat. Dr. LifeOrigoA testeden is meglátszik, ha mentális problémád vanhttp://www.life.hu/drlife/20161202-a-mentalis-problemak-mint-a-depresszio-es-a-szorongas-testi-bajt-okozhat.htmlAz alternatív gyógyászat és a kínai orvoslás alapja, hogy a test és a psziché kölcsönös kapcsolatban állnak egymással. Egy nemrég megjelent kutatás szerint mindez a fiatalokat is ugyanúgy érintheti: a neves svájci Bázeli Egyetem kutatói tinédzsereken vizsgálták, hogyan befolyásolja a fizikai jóllétet egy-egy mentális zavar. Dr. LifeThinkstockTörőcsik Mari fia, Son már egyre jobban vanhttp://www.life.hu/drlife/20161202-torocsik-mari-fia-son-mar-jobban-van.htmlTörőcsik Mari nem olyan rég ünnepelte 81. születésnapját, de ajándékok helyet ő csak azt szeretné, ha teljesülhetne egy kívánsága: hogy fia és lánya egészségesek legyenek. Son ugyanis nemrég még az életéért küzdött. Dr. Life--Gyermeket szeretne a vagina nélkül született nő, Devan Merkhttp://www.life.hu/drlife/20161204-gyermeket-szeretne-a-vagina-nelkul-szuletett-no-devan-merk.htmlDevan Merck egy nagyon ritka betegséggel jött világra: vagina nélkül született. A kór ötezerből egy nőt érint. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.