Koncentrálj a jó dolgokra! Az optimista nők tovább élnek

Forrás: Thinkstock -
életminőség optimizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pozitív gondolkodásnak komoly ereje van. Egy tanulmány szerint az optimista nők körében kisebb a daganatos megbetegedések és szívbetegségek előfordulása.

"Az optimista emberek egészségesebben élnek: többet mozognak, egészségesebb ételeket esznek és jobb az alvás minőségük. A pozitív beállítódással csökken a stroke, légzőszervi-, fertőző- és daganatos betegségek előfordulása" – mondta Eric Kim, a tanulmány társszerzője.

A pozitív gondolkodás a lényeg Forrás: Thinkstock

A tanulmányban 2004 és 2012 között 70 000 nő egészségi állapotát és elégedettségi szintjét vizsgálták kétévente. Az eredmények azt mutatják, hogy az optimista nők körében 30%-kal kisebb volt a bármilyen betegségből adódó halálozás.

Az optimizmusról szóló kérdőívben legmagasabb pontszámot elért nő esetén például 16%-kal volt alacsonyabb a daganatos betegségből eredő halálozás kockázata, 40%-kal volt kisebb a szívbetegségből, stroke-ból és légzőszervi megbetegedésből eredő halálozási arány és 52%-kal kisebb a fertőzésből eredő halálozás.

Habár az optimizmus és az élettartam közötti párhuzam egyértelműen látszik a tanulmányból, ok-okozati összefüggést nem tártak fel a kutatók. A tanulmány szerzői továbbá adtak egy jó tippet, mivel lehet növelni az elégedettséget az egyén szintjén: A kéthetes gyakorlat arról szól, hogy minden nap le kell írni, miért vagyunk hálásak az adott napon és milyen jócselekedetet teljesítettünk aznap. Mindkét gyakorlat hatékony optimizmus-növelő – tették hozzá.

Furcsa fóbiák: rettegés a gomboktólhttp://www.life.hu/drlife/20161214-furcsa-fobia-a-gomboktol-valo-retteges.htmlElsőre talán még viccesen is hangzik, ám valójában inkább nyomasztó a gomboktól való félelem. A kutatók szerint az orvosoknak és a médiának is sokkal komolyabban kellene venniük ezt a furcsa rendellenességet. Dr. Life--Húsevő baktérium miatt veszítette el péniszét a férfi (18+)http://www.life.hu/drlife/20161216-husevo-bakterium-miatt-veszitette-el-peniszet-a-ferfi-orvosi-muhiba-tortent.htmlOrvosi műhiba miatt veszítette el péniszét egy férfi. Elrontott prosztatoperációja következtében húsevő baktérium támadta meg férfiasságát, így azt el kellett távolítani. Perel. Dr. LifeThinkstockKárosan hat a gyerekekre az, ha a Jézuskával áltatják őket?http://www.life.hu/drlife/20161213-a-gyerekekre-karosan-hogy-hagyjak-oket-hinni-a-mikulasban.htmlAz ünnepek idején számtalan gyerek várja, hogy célba érjen a Mikulásnak/Jézuskának szánt levele, hogy aztán a fa alatt az ő oly régóta áhított ajándékát bontogathassa. A legtöbb szülő úgy gondolja, jobb a kicsiket minél tovább meghagyni a csodában való hitükben. Egyes szakemberek szerint azonban ezzel csak azt érik el, hogy később, amikor a gyermekük rájön a valóságra, azt fogja gondolni, hogy minden felnőtt hazug. De valóban így van? Dr. LifeThinkstockKarácsonyi depresszió és öngyilkosság: mítosz vagy valóság?http://www.life.hu/drlife/20161214-tobben-lesznek-ongyilkosok-karacsonykor-es-az-unnepek-alatt-igaz-vagy-sem.htmlElterjedt nézet, hogy az ünnepi időszakban sokkal többen vetnek önkezükkel véget az életüknek, mint az év bármelyik másik részében. Vajon igaz ez az állítás? Valóban az év legvarázslatosabb hónapja a legszomorúbb is egyben? Dr. Life--Kiengedték a pszichiátriáról BB Évithttp://www.life.hu/drlife/20161214-kiengedtek-a-pszichiatriarol-bb-evit-otthon-toltheti-a-karacsonyt.htmlA Big Brother egykori szereplőjének végre javult az állapota, így az ünnepekre hazaengedik családjához. Dr. Life--Mindenki azt hitte, babát vár a nő, pedig erről szó sem volthttp://www.life.hu/drlife/20161214-terhesnek-hittek-a-not-pedig-nem-volt-az.htmlA 35 éves Jónak mindenki átadta a helyét a buszon, hiszen méretes hasa láttán azt hitték, kisbabát vár. Ám erről szó sem volt. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.