Fontos az egészséged? Akkor ezekre a szűrésekre jelentkezz be minél hamarabb

Forrás: Thinkstock -
orvos napidoktor egészség hanyagol szűrővizsgálat bejelentkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szűrővizsgálatok fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A bizonyos időközönként megismételt orvosi látogatások során számos betegségre fény derülhet még időben, ezzel pedig még eredményesebben lehet őket gyógyítani és kezelni. Ezekre a vizsgálatokra jelentkezz be minél hamarabb!

Nagylabor

A laborlelet az első lépés egy összetett diagnózis kialakításában, a szervezet mélyén zajló folyamatokról ad egyértelmű és részletes információt. A laborvizsgálat alapszolgáltatásai a vérvétel és -vizsgálat, valamint a vizeletvizsgálat.

Azok, akik valamilyen konkrét panaszuknak szeretnének utánajárni, ma már előre összeállított laborcsomagok közül is választhatnak.

A laborvizsgálat alapszolgáltatásai a vérvétel és -vizsgálat, vizeletvizsgálat Forrás: Thinkstock

Fogászati szűrés

Az egészséges fogazat nemcsak esztétikai kérdés, hanem a tökéletes rágás, a megfelelő emésztés előfeltétele. Ezért is fontos, hogy ne csak a fájdalom jelentkezésekor forduljunk fogorvoshoz.

A professzionális szájhigiénés kezelés, a fogkövek eltávolítása, a fluoridbevitel növelése, az antibakteriális kezelések vagy a barázdazárás akár a későbbi fogvesztést is megakadályozhatják. A szűrővizsgálat a szájüregi daganatok korai felfedezése szempontjából is elengedhetetlen.

Fogászati szűrés Forrás: Thinkstock

Nőgyógyászati szűrés

A szűrővizsgálat során a kolposzkópos megtekintés célja a finom rendellenességek felfedezése, míg a tapintásos vizsgálattal kiszűrhetők többek közt a ciszták, a miómák, a petefészek, a kismedence gyulladása.

A hüvelyi ultrahangvizsgálat tovább finomíthatja a képet, az emlők és a hónalj áttapintása szintén része a szűrésnek. A méhnyakrák kiszűrésén túl egyre hangsúlyosabb a HPV-szűrés is, hiszen a HPV-vírus szinte minden méhnyakrákos esetben kimutatható.

A hüvelyi ultrahangvizsgálat tovább finomíthatja a képet Forrás: Thinkstock

Demcsák Zsuzsa: "Nagyon megijedtem"

A műsorvezetőnél egy korábbi, általános nőgyógyászati vizsgálaton daganatot találtak, ezért ma már nagyon odafigyel szervezete jelzéseire. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Ám nem csupán ezekre a vizsgálatokra érdemes bejelentkezned az orvosodhoz: még több infóért kattints a Napidoktor.hu oldalára!

Tovább él az, aki 25 éves kor felett vállal gyereket?http://www.life.hu/drlife/20161221-hosszabb-ideig-elnek-azok-a-nok-akik-25-eves-kor-felett-szulnek.htmlÉrdekes összefüggést állapítottak meg a szülés és a magasabb életkor között a Kaliforniai Egyetem San Diegó-i Egészségügyi Iskolájában. A vizsgálat szerint azok a nők, akik 25 évesen vagy afelett szülték meg első gyermeküket, nagyobb eséllyel élték meg a 90. évüket. De mi lehet az oka? Dr. LifeThinkstockÍgy lesz 2017 életed legjobb évehttp://www.life.hu/drlife/20170103-apro-valtoztatasok-amelyek-jobba-teszik-a-2017-es-evet.htmlHangzatos fogadalmak helyett sokszor elegendő csupán néhány apróbb változtatás, hogy jobbá tedd a mindennapjaidat. Most összegyűjtöttük ezeket. Dr. LifeThinkstockMinden, amit a másnaposságról tudni akartálhttp://www.life.hu/drlife/20161229-a-masnapossagrol-minden-amit-tudni-akartal.htmlTalán nem mondunk újat, ha kijelentjük, hogy szilveszter másnapján, újév reggelén sokan tesznek még plusz egy fogadalmat – az ivási szokásaikat illetően. Bizony, a pezsgőtől jókedvű este másnap is érezteti a hatását, és a macskajaj csak keveseket kerül el ilyenkor. Íme, néhány olyan érdekesség a másnaposságról, amit valószínűleg még sosem hallottál. Dr. LifeThinkstockHírességek, akikről idén derült ki, hogy súlyos betegekhttp://www.life.hu/drlife/20161206-hiressegek-akikrol-iden-derult-ki-hogy-sulyos-betegek.htmlHiába szépek és gazdagok, a betegségek a legnagyobb sztárokat sem kerülik el. Most összegyűjtöttük azokat a világszerte ismert celebeket, akiknek sajnos nem sok jót hozott 2016 az egészségi állapotukat illetően. Dr. LifeOrigoSzorongás - Mit tehetsz ellene? Hogyan kezeld?http://www.life.hu/drlife/20161220-mit-tehetsz-szorongas-ellen.htmlValamilyen indokolatlan félelem, ami a bőröd alá kúszik, nem hagy nyugodni, idegessé, feszültté tesz – valahogy így lehet leírni a szorongás érzését, ami a statisztikai adatok szerint a világ népessége 25%-ának életében legalább egyszer előfordul, és főképp a nőknél jelentkezik. Győzd le módszereink segítségével! Dr. Life--Halálos vírusokról szóló filmek, amelyek után biztosan rászoksz a kézmosásrahttp://www.life.hu/drlife/20161130-virusokrol-szolo-mozifilmek.htmlGyorsan terjedő vírusok, világméretű járványok, megőrült emberek, pánik és félelem – nem egy filmest ihletett már meg a halált okozó szupervírus fikciója, amelynek hála számos izgalmas filmalkotás közül válogathat a borzongásra és rettegésre vágyó néző. Most összegyűjtöttük a kategória legjobbjait. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.