Az alulműködő pajzsmirigy is okozhat súlygyarapodást

Forrás: Thinkstock -
betegség súlygyarapodás pajzsmirigy napidoktor fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fáradtság, levertség, súlytöbblet, amitől sehogy sem tudsz megszabadulni – ezek mind előjelei lehetnek egy igen komoly megbetegedésnek.

Kezdetben nem érted a furcsa kimerültséged okát, ahogyan azt sem, miért nem működik a fogyókúrád, hiszen jóval kevesebbet eszel, illetve azt sem, hogy mitől romlik látszólag ok nélkül a közérzeted, és miért ilyen száraz a bőröd, a hajad?

Ezeket a tüneteket az alulműködő pajzsmirigy is okozhatja.

A pajzsmirigy alulműködése okozhat súlygyarapodást Forrás: Thinkstock

Az orvosi szaknyelven hipotireózisnak nevezett megbetegedéskor a pajzsmirigy nem állít elő megfelelő mennyiségű tiroxin hormont, ami miatt fáradtnak, kedvetlenebbnek érezheted magad. A többletsúly mellett a hidegre is érzékenyebbé válhatsz, ezenkívül a bőröd, illetve a hajad is szárazabbá válhat, nem is beszélve az izomfájdalmakról.

Vajon te is lehetsz veszélyeztetett? Erről bővebben a Napidoktor.hu oldalán olvashatsz, ide kattintva.

Oprah Winfrey és Király Linda is szenvedett tőle

Legyen szó alul- vagy túlműködésről, a pajzsmirigy működésével kapcsolatos problémák akár egy egész életen át végigkísérheti a betegek mindennapjait. A Life.hu korábban itt gyűjtötte össze azokat a hírességeket, akik valamilyen módon érintettek voltak ebben a megbetegedésben.
Tanulj tőlük! Hollywood egészségguru sztárjaihttp://www.life.hu/drlife/20170106-egeszseges-eletmodjukrol-hires-sztarok.htmlMíg a régi idők nagy sztárjait többnyire cigarettával és némi alkohollal a kezükben fotózták, addig a mai kor celebjei sokkal inkább örökítik meg magukat egy kiadós edzés után, vagy készítenek képet valamelyik ultraegészséges étkezésükről. Most összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akiknek az életmódját kisebb-nagyobb változtatásokkal akár te is magadévá teheted. Dr. LifeAFPNem biztonságos a Kim Kardashian által is szedett reggeli rosszullétek elleni pirula?http://www.life.hu/drlife/20170109-kim-kardashian-altal-reklamozott-terhessegi-rosszulletek-elleni-gyogyszer-nem-biztonsagos.htmlÁll a bál a popókirálynő által is reklámozott, terhességi rosszullétekre szedett gyógyszer, az úgynevezett Diclegis körül: egy nemrég készült vizsgálat során ugyanis nem csupán kétségbe vonták a tabletta hatékonyságát, hanem még ártalmasnak is nevezték, lévén, hogy növeli a szülési rendellenességek kialakulásának kockázatát. Dr. Life--Minden, amit a másnaposságról tudni akartálhttp://www.life.hu/drlife/20161229-a-masnapossagrol-minden-amit-tudni-akartal.htmlTalán nem mondunk újat, ha kijelentjük, hogy szilveszter másnapján, újév reggelén sokan tesznek még plusz egy fogadalmat – az ivási szokásaikat illetően. Bizony, a pezsgőtől jókedvű este másnap is érezteti a hatását, és a macskajaj csak keveseket kerül el ilyenkor. Íme, néhány olyan érdekesség a másnaposságról, amit valószínűleg még sosem hallottál. Dr. LifeThinkstockKiderült, mi az igazi boldogság titkahttp://www.life.hu/drlife/20161215-a-boldogsag-az-egeszsegen-es-a-baratokon-mulik-nem-a-penzen.htmlA pénz nem boldogít – tartja a mondás, amit nemrég tudományosan is alátámasztottak egy neves londoni egyetem kutatói, akik szerint az emberi szenvedések nagy részéért sokkal inkább a kisiklott emberi kapcsolatok, valamint a testi és lelki megbetegedések tehetők felelőssé. Dr. Life--Egészségleckék, amelyeket sztároktól tanultunk 2016-banhttp://www.life.hu/drlife/20161208-selena-gomez-bella-hadid-shannen-doherty-es-magic-johnson-egeszsegleckei-2016-bol.htmlHa egy híresség beteg lesz, akkor két dolgot tehet: vagy igyekszik eltitkolni, csendben gyógyulni, majd utána nyilvánosság elé állni, vagy megtagadja a hallgatást, és nyíltan, őszintén vállalja „gyengeségét” rajongói és a világ előtt. Most összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akik inkább az utóbbit választották – és ezzel hatalmas erőt adtak rengeteg egészséges és beteg embernek egyaránt. Dr. LifeAFPÚj év, új élet: 5 film az újrakezdésrőlhttp://www.life.hu/drlife/20170102-motivalo-filmek-az-ujrakezdesrol.htmlIsmét véget ért egy év, és valószínűleg ismét sokak száját hagyta el valamilyen újévi fogadalom, hogy idén valamit – avagy mindent – egészen másképp csinálnak majd. Ha változtatnál, kezdd el még ma! Íme, öt film, amelyek biztosan motiváló erővel hatnak majd rád. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.