Kutatók szerint hamarabb halnak meg azok, akik sokat szexelnek

Forrás: Thinkstock -
szex hosszú élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan keresik a hosszú élet titkát, népszerű téma ez a kutatók körében is. Egy nemrég nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az intim együttléteknek is köze van ahhoz, hogy milyen sokáig élhetünk: minél kevesebbszer bújunk ágyba, annál tovább!

Rengetegen próbálják megtalálni a hosszú élet titkát, mindenki abban reménykedik, hogy a tudomány fejlődésével feltalálnak majd valamilyen csodaszert, ami segít abban, hogy sokáig éljünk. Addig viszont, amíg ez nem történik meg, az emberek szokásit és tevékenységét vizsgálva próbálnak rájönni arra, mi vezethet a hosszú élethez.

A szexmentesség volna a hosszú élet titka? - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A legújabb kutatások szerint, aki szexmentesen él, az később hal meg.

A tanulmányt a Sheffield Egyetem tudósai készítették, és ugyan lisztbogarakról szól, a vezető úgy véli, az elv igaz lehet az emberekre is. Azt tapasztalták, hogy azok a bogarak, amik kerülik a párzást, sokkal tovább élnek, mint a szexelő egyedek. A kutatók úgy vélik, hogy az utódnemzés negatív hatással van az immunrendszerre, és így sebezhetőbbek a potenciálisan halálos fertőzésekkel, betegségekkel szemben. A tanulmány szerzője, Dr. Michael Siva-Jothey kifejtette, miért is lehet ez az emberekre is igaz. Szerinte ez megmagyarázza, hogy miért élnek tovább az apácák.

"Az apácák általában később halnak meg, mint azok a nők, akiknek van gyermekük.

És biztosan sokaknak van olyan hajadon nagynénikéje, aki úgy tűnik, hogy örökké fog élni. A kérdés az, hogy miért. Azok a bogarak, amelyek párosodnak, hamarabb halnak. Az embereknek is gyenge az immunrendszere szex közben, ez megmagyarázza azt is, miért kapják el olyan könnyen a szexuális úton terjedő fertőzéseket" - mondta a tudós a Daily Mailnek. Emellett úgy vélik, hogy az apácák, papok, lelkészek és szerzetesek azért is élnek tovább, mert a szexmentesség miatt a magas vérnyomásnak sincsenek annyira kitéve, ami mint tudjuk, növeli a stroke, vagy más szívbetegség kialakulásának esélyét.

Az alulműködő pajzsmirigy is okozhat súlygyarapodásthttp://www.life.hu/drlife/20170111-a-pajzsmirigy-alulmukodese-okozhat-sulygyarapodast.htmlFáradtság, levertség, súlytöbblet, amitől sehogy sem tudsz megszabadulni – ezek mind előjelei lehetnek egy igen komoly megbetegedésnek. Dr. Life--Így ismerd fel: a mániás depresszió legjellemzőbb tüneteihttp://www.life.hu/drlife/20170110-a-manias-depresszio-7-fo-jele.htmlA „zsenik betegségének" is hívott mániás depresszió nem csupán a beteg, hanem a körülötte élők mindennapjait is befolyásolja. A célzott és időben elkezdett kezelés ezért mind a páciens, mind pedig a szerettei szempontjából életmentő lehet, emiatt is fontos, hogy minél hamarabb felismerd ezt a mentális betegséget. Íme, a mániás depresszió 7 legfőbb tünete. Dr. Life--Törőcsik Mari nagyon beteg, előadásait lemondtákhttp://www.life.hu/drlife/20170116-torocsik-mari-nagyon-beteg-eloadasiat-lemondtak.htmlA Nemzeti Színház a Facebook-oldalán közölte a rossz hírt: három előadás is elmarad Törőcsik Mari betegsége miatt. Dr. Life--Demcsák Zsuzsa megjósolta: három hét múlva szül Som-Balogh Edinahttp://www.life.hu/drlife/20170116-som-balogh-edina-hamarosan-szulni-fog-elarulta-a-kislanya-nevet.htmlSom- Balogh Edina gyönyörű kismama. Terhességének 33. hétben jár, és szebb mint valaha. Dr. Life--„A hírességekkel másképp kell bánni" – exkluzív interjú Marisa Peerrelhttp://www.life.hu/drlife/20170113-marisa-peer-sztarterapeuta-es-pszichologus-exkluziv-interjuja.htmlMotivációs előadó, hipnoterapeuta, viselkedéskutató és jó pár bestseller írónője – ez mind Marisa Peer egy személyben. A Tatler magazin nemrég Nagy-Britannia legjobb terapeutájának választotta meg. Nem véletlenül: több évtizednyi tapasztalata, könyvei és híresebbnél híresebb páciensei mind őt és szakmai hozzáértését igazolják. Íme, a Life.hu exkluzív interjúja a világ legismertebb terapeutájával. Dr. Life-- Badár Sándor döbbenetes vallomása: a klinikai halálból tért visszahttp://www.life.hu/drlife/20170116-badar-sandor-a-klinikai-halalbol-tert-vissza.htmlBadár Sándor nem sokszor mesél a magánéletéről, most azonban életének egy tragédiáját mégis megosztotta a nagyérdeművel: megjárta a klinikai halál állapotát! Az orvosok 10 órán át küzdöttek az életéért. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.