Lang Györgyi uszodába jár: a vízben állni és még járni is tud

Forrás: Tv2 -
Lang Györgyi uszoda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már majdnem egy évtizede annak, hogy Lang Györgyi kerekesszékbe kényszerült a szklerózis multiplex miatt. Kedvét azonban nem szegte a betegség, így is igyekszik úgy élni, mint azelőtt. Úszni is jár, ugyanis a vízben könnyen mozog.

Szerencse, hogy Lang Györgyi könnyen veszi a betegségét. Már majdnem egy évtizede kényszerült kerekesszékbe a szklerózis multiplex miatt, de azt nem hagyta, hogy életét gyökeresen megváltoztassa.

Lang Györgyi a vízben könnyen mozog Forrás: Tv2

"Betegségtudattal nem rendelkező hülye vagyok, aki nem kap ettől depressziót" - mondta nevetve Lang Györgyi, aki rendszeresen jár úszni, hogy átmozgassa az izmait.

"A vízben fel tudok állni, és még járni is.

Ez nagyon jót tesz a lábamnak, átmozgatom az izmaimat, beindul a vérkeringés. Úszni is jó" - mesélte a Borsnak. Persze az, hogy a vízben képes mozogni, még nem jelenti azt, hogy ezt a szárazföldön is meg tudja tenni.

"A szklerózis nem gyógyítható, de a lábamnak jót tesz a strandolás,

mert jobban beindul benne a vérkeringés" - árulta el Györgyi. Hozzátette, őt nem emelővel teszik be a medencébe, megvan a saját módszerük. "Van saját módszerünk arra, hogy bemenjek a medencébe. Általában hárman megyünk, Mari és egy barátunk. Persze a személyzettől minden segítséget megkapunk, de hárman megoldjuk. Nagyon szeretem ezt a helyet, mert itt nyugalom van. Két-három órát is „röfögünk" a medencébe" - mesélte el a Pa-dö-dő énekesnője, aki korábban sem nyilatkozott szomorúan betegségéről.

Az alulműködő pajzsmirigy is okozhat súlygyarapodásthttp://www.life.hu/drlife/20170111-a-pajzsmirigy-alulmukodese-okozhat-sulygyarapodast.htmlFáradtság, levertség, súlytöbblet, amitől sehogy sem tudsz megszabadulni – ezek mind előjelei lehetnek egy igen komoly megbetegedésnek. Dr. Life--Borzalmas videó: így tört ketté egy súlyemelő gerincehttp://www.life.hu/drlife/20170117-sulyemelo-gerince-tort-kette-felvetel-keszult-a-balesetrol.htmlBorzalmas videó kering a neten: a felvételen az a pillanat látható, ahogy egy súlyemelő nem bírja a terhet, és összecsuklik. A videó mellé egy fotó is került arról, hogy a gerince tulajdonképpen kettétört a súly alatt. Dr. LifeAFPÍgy ismerd fel: a mániás depresszió legjellemzőbb tüneteihttp://www.life.hu/drlife/20170110-a-manias-depresszio-7-fo-jele.htmlA „zsenik betegségének" is hívott mániás depresszió nem csupán a beteg, hanem a körülötte élők mindennapjait is befolyásolja. A célzott és időben elkezdett kezelés ezért mind a páciens, mind pedig a szerettei szempontjából életmentő lehet, emiatt is fontos, hogy minél hamarabb felismerd ezt a mentális betegséget. Íme, a mániás depresszió 7 legfőbb tünete. Dr. Life--Törőcsik Mari nagyon beteg, előadásait lemondtákhttp://www.life.hu/drlife/20170116-torocsik-mari-nagyon-beteg-eloadasiat-lemondtak.htmlA Nemzeti Színház a Facebook-oldalán közölte a rossz hírt: három előadás is elmarad Törőcsik Mari betegsége miatt. Dr. Life--Demcsák Zsuzsa megjósolta: három hét múlva szül Som-Balogh Edinahttp://www.life.hu/drlife/20170116-som-balogh-edina-hamarosan-szulni-fog-elarulta-a-kislanya-nevet.htmlSom- Balogh Edina gyönyörű kismama. Terhességének 33. hétben jár, és szebb mint valaha. Dr. Life--„A hírességekkel másképp kell bánni" – exkluzív interjú Marisa Peerrelhttp://www.life.hu/drlife/20170113-marisa-peer-sztarterapeuta-es-pszichologus-exkluziv-interjuja.htmlMotivációs előadó, hipnoterapeuta, viselkedéskutató és jó pár bestseller írónője – ez mind Marisa Peer egy személyben. A Tatler magazin nemrég Nagy-Britannia legjobb terapeutájának választotta meg. Nem véletlenül: több évtizednyi tapasztalata, könyvei és híresebbnél híresebb páciensei mind őt és szakmai hozzáértését igazolják. Íme, a Life.hu exkluzív interjúja a világ legismertebb terapeutájával. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.