Gyereke lesz a nemi szerv nélküli nőnek

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft Media/Ruaridh Connellan/Barcroftimages -
betegség vaginaműtétek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal nő egy durva betegséggel született: nem fejlődött ki a nemi szerve. Most azonban orvosi segítséggel még gyereket is vállalhat. 

Devan Merck 12 éves korában jött rá, hogy valami nincs rendben az egészségével. Későbbi vizsgálatok megállapították, hogy egy úgynevezett Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómában szenved. Ennek következtében Devan hüvelyének és méhének kétharmada nem fejlődött ki, azonban a petevezetékek és petefészkek épek voltak.

Emiatt a lány sokáig szenvedett, hiszen a férfiak nem tolerálták, hogy képtelen az egészséges nemi életre. Több műtéten is átesett,eltávolították a hibás méhét és hüvelybemenetet operáltak neki, hogy képes legyen a szexre. Sorsa akkor változott meg, mikor megismerte mostani férjét, aki elfogadta őt a másságával együtt.

Devan Merck és a férje végre családot alapíthatnak Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft Media/Ruaridh Connellan/Barcroftimages

Nem régen kiderült, hogy Devannak egészséges petesejtjei vannak, így a megtermékenyítést követően béranya segítségével képesek lehetnek utódot nemzeni is.

"A férjem és én végre családot alapíthatunk. Ez volt életem legnagyobb vágya" - mesélte Devan Metronak.

"Tudom, hogy érzelmileg ez egy nehéz döntés Devan számára. De örülök neki, hogy mellette lehetek és támogathatom a közös célunk elérése érdekében" - vallotta be a férje.

Szerencsére az orvostudomány már rengeteg esetben tud segíteni a gyermekre vágyó pároknak, így született most egy kisbaba Kijevben, akinek biológiailag is két anyja és egy apja van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.