Közlemény:Eltávolította áldozathibáztató videóját a Magyar Rákellenes Liga

Forrás: Magyar Rákellenes Liga -
Magyar Rákellenes Liga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy már megírtuk, kiverte a biztosítékot a Magyar Rákellenes Liga reklámfilmje. A közvélemény megalázónak és áldozathibáztatónak tartja a videót, amely azt sugallja, hogy a betegek a hibásak és az egészségtelen életmód miatt alakult ki a daganatos betegségük.  A kommentelők szerint a liga az összes rákkal küzdőt megalázta.

A Magyar Rákellenes Liga legújabb kampányfilmjében az alábbi mondaton háborodtak fel az emberek: "Vádlott, álljon fel! Az ítélet: rák". A kommentelők arról írtak, ezzel az összes beteget megalázták. A rákos embereknek bőven elég, hogy küzdjenek a túlélésért, gyógyulásért, semmi szükségük arra, hogy ítélkezzenek felettük.

Felháborító és áldozathibáztató a Magyar Rákellenes Liga kampányfilmje Forrás: Magyar Rákellenes Liga

A botrány kapcsán a liga az alábbi közleményt adta ki:

"Tisztelt Érintettek!
Bocsánatot kérünk mindazoktól, akiket megbántottunk, nem szerettünk volna megsérteni senkit, semmiképpen nem volt célunk a gyógyult és jelenleg küzdő betegek támadása. A Magyar Rákellenes Liga 26 éve a daganatos betegekért küzd és ez így lesz a továbbiakban is.

A filmet levettük a honlapunkról és a facebook oldalunkról.


Az idei kampányfilmünkből eredő félreértések kapcsán szeretnénk tisztázni a Magyar Rákellenes Liga üzenetét. Többen, önerőből felfedezett, immáron sikeresen gyógyult személyek támadásnak vélték a reklámunk figyelemfelkeltő tartalmát. Tekintettel arra, hogy ennek az évnek a mottója az egyén és a társadalom felelősségének hangsúlyozása, ezért ennek a reklámnak a célja a magyar társadalom megszólítása. Az idei cél a megelőzésre, az egészséges életmódra való felhívás - hiszen ebben van az egyén felelőssége, a genetikai adottságokon és a környezeten nem tudunk változtatni!
A célközönség a még nem beteg, de helytelen életmód miatt fenyegetett emberek csoportja, akik figyelmét csak erősebb üzenettel lehet elérni! Csak egy adat: Az ingyenes szűrővizsgálatok részvételi aránya 40% körüli, és a panaszt okozó daganatok 70%-a már áttétes! Tegyünk együtt a szűrővizsgálatokon való részvételért! Megértésüket és az Önöktől kapott Második Esélyt köszönjük!
Tisztelettel:
Dr. Bittner Nóra
elnök"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.