Gwyneth Paltrow drága vaginatojásait támadja egy ismert nőgyógyász

Forrás: AFP/Terry Wyatt -
nőgyógyász tojás Gwyneth Paltrow vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas port kavart a szakmai berkekben Gwyneth Paltrow és az ő vaginatojásai. A színésznő a GOOP nevű életmód-tanácsadó magazinként is használható webshopján népszerűsíti és árulja ezeket a köveket, amelyek rendszeres használata jó hatást gyakorol a női szervezetre. Egy ismert nőgyógyász azonban nyílt levélben fogalmazta meg erről az ellenvéleményét.

Nevetséges és veszélyes

– ezekkel a szavakkal foglalta össze mondanivalójának lényegét dr. Jen Gunter kanadai nőgyógyász Gwyneth Paltrow vaginagolyóiról. A hollywoodi színésznő, akitől nem ez lenne az első merészebb húzás, a GOOP nevű weboldalán igyekszik népszerűsíteni azokat a féldrágakőből készült golyókat, amelyek a vaginába helyezve számos jótékony hatást fejtenek ki a nőkre és az intim egészségükre. Gwyneth Paltrow szerint ezzel nem csupán az orgazmus intenzitását növelheti, hanem a hüvely izmait is erősíti, helyreállítja a hormonális egyensúlyt, és segít a „nőies energiák" (?) felszabadításában is.

Gwyneth Paltrow a GOOP nevű weboldalán igyekszik népszerűsíteni a féldrágakőből készült vaginatojásait Forrás: AFP/Terry Wyatt

„Ennél nagyobb hülyeséget még nem olvastam"

Dr. Jen Gunter nyílt levélben fogalmazta meg ellenvetéseit a sztár ötletéről.

„Elolvastam a GOOP-on megjelent bejegyzést, és annyit tudok mondani, hogy ennél nagyobb hülyeséget a vaginagőzölés óta nem olvastam."

– szögezte le a blogjában a szakorvos, aki mindezt legalább akkora marhaságnak tartja, mint azt az elképzelést, amely szerint a melltartó használata rákot okozhat.

Dr. Gunter szerint rengeteg ember érdeklődött nála a színésznő vaginagolyója miatt, és ezért érezte szükségét annak, hogy tisztázzon néhány dolgot ezzel kapcsolatban. Többek között azt, hogy biológiailag lehetetlen, hogy ezek az eszközök befolyásolják a szervezet hormonális egyensúlyát.

Dr. Gunter szerint biológiailag lehetetlen, hogy ezek az eszközök befolyásolják a szervezet hormonális egyensúlyát Forrás: goop.com

A medencefenékkel végzett célzott gyakorlatok segíthetnek az inkontinencián és a nagyobb intenzitású orgazmus elérésében, de nem tudnak változtatni a hormonokon.

A nőgyógyász szerint az orvosi szaknyelv nem ismer olyan terminológiát, hogy „női energia", éppen ezért nincs is mérhető értéke annak, hogy ebből valakinek éppen kevés vagy sok áll a rendelkezésére.

Vaginagolyók = fájdalmas szex

Ami pedig az edzett hüvelyizmokat illeti: az, hogy valaki egész nap a hüvelyében tartson egy tojást izomerősítés céljából, nem normális. Az izmok karbantartásához ugyanis a relaxációs fázis ugyanolyan fontos, mint az erősítés. Ha csak az utóbbira kerül a hangsúly, az

a későbbiekben fájdalmat okozhat a szexuális együttlétek alatt.

Dr. Gunter még ennél is rosszabb ötletnek tartja, hogy valaki egész éjjel a golyókkal a vaginájában aludjon, ez ugyanis melegágya lehet a különféle bakteriális fertőzéseknek, sőt akár növelheti a köztudottan nagyon veszélyes toxikus sokk szindróma kialakulásának kockázatát is.

A kanadai nőgyógyász nagyon rossz ötletnek tartja azt, hogy valaki a golyókkal a vaginájában aludjon Forrás: --

Az egyetlen helyes dolog az írásával kapcsolatban az, hogy a használat előtt kérje ki orvosa véleményét. Hadd adjak most néhány ingyentanácsot ezzel kapcsolatban: ne használják a vaginatojásokat!

A Daily Mail megkereste Gwyneth Paltrow-t, aki egyelőre nem reagált a fejleményekkel kapcsolatosan.

Szeresd jobban a vaginád!

Örömöt szerez neked, tisztán tartja magát, és a szüléskor is rengeteg mindenben segít. A vaginád megérdemli, hogy jól bánj vele: íme, néhány ötlet, hogyan tedd boldoggá őt - kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.