Gyógyíthatatlan betegség miatt büdösödik a brit nő

Forrás: NORTHFOTO/Thomas White / Barcroft Media/Thomas White / Barcroft Images -
testszag halszag - szindróma genetikai betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú évek teltek el, mire Kelly megtudta, hogy miért üldözi a gusztustalan halszag egész életében. 

Kelly Fidoe-White már tinikora óta orvoshoz jár, hogy kiderítse, miért van ilyen elviselhetetlen testszaga. Ahogy telt az idő, a brit nő egyre jobban el volt keseredve, minden praktikát kipróbált, mégsem enyhült visszataszító halszaga. Naponta többször átöltözött, akár négyszer is lezuhanyzott, de semmi nem használt.

Kelly Fidoe-White és a kollégái Forrás: NORTHFOTO/Thomas White / Barcroft Media/Thomas White / Barcroft Images

A munkahelyén éjszakai műszakba osztották be az ápolóként dolgozó nőt, hogy minél kevesebb emberrel érintkezzen.

"Volt, hogy tűzforró vízzel zuhanyoztam, és vörösre dörzsöltem a bőröm, hátha attól elmúlik a szag" – mesélte a beteg nő.

Egy éve nem fürdött a férfi, mégsem büdös

Egy férfi elhatározta, hogy az általános értelemben vett tisztálkodással felhagy, és inkább sajátos módszerrel gátolja meg a szagképződést. Olvass tovább...
Bármit megtett volna azért, hogy megtudja, miért különbözik a többiektől Forrás: NORTHFOTO/Thomas White / Barcroft Media/Thomas White / Barcroft Images

A 36 éves asszony végül 2015-ben megtudta, hogy egy úgynevezett trimetilaminuria nevű betegségben szenved, más néven halszagszindrómában, ennek köszönheti az elviselhetetlen szagot.

Ez egy genetikailag öröklődő anyagcserezavar, melynek következtében a szervezet képtelen lebontani a trimetilamin nevű vegyületet, ami ezért verejték, vizelet és lehelet formájában tud távozni a testből. Ennek köszönhető a halszag.

Sajnos meggyógyítani nem lehet, szigorú diétával és antibiotikumos kezeléssel lehet csökkenteni a szag intenzitását. Kelly azonban ennek ellenére megtalálta élete párját, aki kitart mellette.

Kelly és a férje, Michael Forrás: NORTHFOTO/Thomas White / Barcroft Media/Thomas White / Barcroft Images

"Mikor megismertem Kellyt, időnként rosszul lettem a szagától. Amikor összeköltöztünk, még időnként éreztem a testszagát, de egy idő után teljesen hozzászokott az orrom, és már fel sem tűnik"mesélte a 45 éves férj a Daily Mailnek.

A szexuális életed bánja, ha másokéhoz hasonlítgatodhttp://www.life.hu/drlife/20170217-ne-hasonlitsd-ossze-a-szexualis-eleted-masokeval.htmlMég egy okot talált a tudomány arra, miért nem jó, ha túlzásba viszed a saját életed, jelen esetben szexuális életed hasonlítgatását másokéval. Egy friss pszichológiai kutatás során ugyanis azt találták, hogy mindez rossz hatással van a libidódra, ezáltal pedig a szexuális életedre is kihatással van. Miért is? Mindjárt mondjuk. Dr. Life--Görbe Nóra megszólalt férje halálárólhttp://www.life.hu/drlife/20170221-gorbe-nora-ferje-halalarol-beszelt.htmlAz elmúlt években élte át élete legnehezebb időszakát Görbe Nóra: férje rákbeteg lett, és sajnos hiába küzdött a kórral, hiába tettek meg mindent a gyógyulásáért, az egykor életerős férfi a színésznő szeme láttára sorvadt el. Dr. Life--Hajdú Péter kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20170221-hajdu-peter-korhazba-kerult-baleset-erte.htmlA XII. kerületi Fájdalom Ambulanciáról posztolt fotót a Facebookra Hajdú Péter, amelyhez azt írta, térdsérülést szenvedett. Dr. LifeFotó: Mudra László - OrigoÍgy teheted egészségesebbé az egész napos ülésthttp://www.life.hu/drlife/20170216-az-egesz-napos-ulest-igy-teheted-egeszsegesebbe.htmlAz ülés az új dohányzás – mostanában egyre gyakrabban hallani szakértőktől ezt a mondást. Sajnos az adatok is ezt támasztják alá: azoknak, akik naponta 6 óránál többet ülnek, ugyanakkora esélyük van a szívrohamra, mint a cigarettázóknak. Most mutatunk néhány egyszerű tippet, amelyekkel egészségesebbé teheted az egész napos irodai munkádat. Dr. LifeThinkstockJocelyn Wildenstein 1,8 milliárdot költött plasztikára http://www.life.hu/drlife/20170220-5-millio-fontot-koltott-plasztikara-jocelyn-wildenstein.htmlJocelyn Wildenstein már közel 2 milliárd forintot költött szépészeti beavatkozásokra, de még mindig nem elégedett a külsejével. Dr. Life--Kiderült, meddig lesz még kórházban Tahi Tóth Lászlóhttp://www.life.hu/drlife/20170219-kiderult-meddig-lesz-meg-korhazban-tahi-toth-laszlo.htmlTahi Tóth László január 21-én a színházban lett rosszul. Fájt a feje, és a szöveget is elfelejtette. Még végigjátszotta az előadást, utána azonban mentővel kórházba szállították. Dr. LifeFotó: Mudra László - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.