Veronai baleset: Hazahozták az utolsó súlyos sérültet

Forrás: AFP/Handout -
szállítás veronai buszbaleset sérült
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek este megérkezett a veronai buszbaleset hatodik sérültje a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórházba péntek este - közölte az intézmény orvosigazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

Az 50 év körüli férfi gépi lélegeztetés mellett altatásban, nagyon súlyos koponya- és mellkasi sérülésekkel került a kórházba. A férfit repülővel hozták Ferihegyre, majd onnan mentőautóval az intézmény sürgősségi osztályára. Állapota a szállítás alatt végig stabil volt - mondta a honvédkórház orvosigazgatója.

Veronai buszbaleset: Hazahozták az utolsó sérültet is Forrás: AFP/Handout

A férfit jelenleg vizsgálják, felépülésének megítélése a következő hetekben várható. Arról, hogy a férfi hova kerül - nagy valószínűséggel az intenzív osztályra -, a későbbiekben adnak tájékoztatást. Az orvosigazgató tájékoztatása szerint még három veronai sérültet ápolnak az intézményben, mindannyiukat égési sérülésekkel. A múlt héten hazaérkezett férfinek nagyon súlyos, de nem életveszélyes égési sérülései vannak, több műtétre volt már szüksége. Állapota stabil, a sérüléseihez képest kielégítő - ismertette.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.