Ezért élt 256 évet a kínai férfi

Forrás: Wikipédia -
férfi idős öreg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztően sokáig élt egy férfi Kínában, és halála előtt elárulta a hosszú élet titkát is.

Li Csing-jüen néven látott napvilágot az a férfi, kinek történetét szinte minden ember ismeri szerte Kínában. Van, aki úgy gondolja, ez csak hazugság és ámítás, azonban még többen állítják: ismerték a mindenkinél idősebb férfit.

Egy 1930-as New York Times-cikk szerint Vu Csung-csie, a kínai Csengtui Egyetem egyik professzora talált egy 1827-es dokumentumot, amelyben a 150. születésnapja alkalmából köszöntik fel Li Csinget. Arról is van dokumentáció, amikor 1877-ben a 200. születésnapján üdvözlik az idős embert.

Li Csing-jüen Forrás: Wikipédia

A New York Times egyik tudósítójának 1928-as beszámolója szerint a környékbeliek mind ismerték Li Csinget. Idős emberek elmesélése szerint már a nagyszüleik is ismerték a férfit, aki már akkor felnőtt volt, amikor a nagyszülők még csak gyermekek.

A kínai férfi életének titka a gyógynövényekben rejlik.

Már 10 éves korában elkezdett megismerkedni a különféle növényekkel, és hosszú éveken át tanulmányozta őket. Ezt követően 40 évig rizsboron és gyógynövényeken élt.

Úgy tűnik a sajátos diéta megtette a hatását, ugyanis 71 éves korában beállt a kínai hadseregbe, mint oktató. A mindenki által közismert és tisztelt férfi egyébként összesen

23 alkalommal nősült, és körülbelül 200 gyermeke van.

A megfelelő étrend mellett nyugodt, stresszmentes hétköznapok is szükségesek a hosszú élethez, de Li Csing szerint speciális légzéstechnikák segítségével is növelhetjük az élettartamunkat – írta meg a HealthOnlineCentral.

A csípős paprika a hosszú élet titka?

Egy friss kutatás szerint elképzelhető, hogy tovább élnek azok, akik szeretik a csípős ételeket. A csípős paprika fogyasztása 13 százalékkal csökkenti a korai elhalálozás esélyét – derül ki a Vermonti Egyetem friss kutatásából. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.