Így állíthatjuk meg az öregedést

Forrás: AFP -
öregedés fiatalság gyógyszer sejtek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezzel a felfedezéssel egy életre búcsút inthetünk az öregedésnek. A kísérleti szakaszban lévő gyógyszer akár piacra is kerülhet néhány éven belül. 

Ausztrál tudosók dolgoznak a lehetetlennek hitt küldetésen: az öregedés megállításán. Egy felvillanyozó kutatási eredmény látott napvilágot, amelyet egereken végeztek el a kutatók.

„Egy hétig kaptak gyógyszeres kezelést az öreg egerek, ám a kúra leteltével a sejtjeiket nem lehetett megkülönböztetni egy fiatal egér sejtállományától” – írta David Sinclair professzor.

Forrás: AFP

Az állatkísérletekkel alátámasztott gyógyszer nem csak az öregedéssel szemben segítene bennünket, hanem még akár a NASA is a hasznát vehetné. A készítmény ugyanis a DNS-hibajavítást is magasabb szintre emelné, vagyis sokkal több olyan alkalmas ember létezne, akit kiküldhetnének kutatni például a Marsra.

Természetesen még további vizsgálatokra van szükség, de az állatokon elvégzett tesztek jó eredményeket hoztak, vagyis van okunk a bizakodásra.

"Ha az emberkísérletek is sikerrel járnak, alig három-öt éven belül a piacra kerülhet az öregedést visszafordító gyógyszer" – írta meg a Sciencemag.org

7 kérdés az egészségről: Weisz Fannihttp://www.life.hu/drlife/20170322-weisz-fanni-modell-es-szepsegkiralynotol-7-kerdes-az-egeszsegrol.htmlMennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal a gyönyörű siket fotómodellt, Weisz Fannit faggattuk. Dr. Life--Eltörte a kezét Kabát Péter!http://www.life.hu/drlife/20170327-eltorte-a-kezet-kabat-peter.htmlNagyon szerencsétlenül járt Kabát Péter, ugyanis baleset érte. Instagram-oldalán mutatta meg rajongóinak, hogy milyen sérülést szenvedett. Dr. Life--Életmódváltás: így készítsd fel magad arra, hogy mostantól másképp fogsz élnihttp://www.life.hu/drlife/20170323-az-eletmodvaltas-mentalis-es-lelki-oldala.htmlElhatároztad, hogy mostantól odafigyelsz az étkezésedre és a mozgásra? Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nyárra? Eláruljuk: ahhoz, hogy valóban sikeres legyen az életmódváltásod, nem csupán a testedre, hanem a lelkedre is oda kell figyelned. Dr. Life--Antonio Banderasnak szívrohama volthttp://www.life.hu/drlife/20170326-aantonio-banderas-szinesznek-szivrohama-volt.html"Január 26-án estem át szívrohamon, de nem volt súlyos és nem lettek komoly következményei" - mondta el az 56 esztendős színész.Dr. Life--Hódi Pamela lebetegedetthttp://www.life.hu/drlife/20170325-hodi-pamela-lebetegedett-nathas.htmlTavaszi vírus döntötte ágynak Hódi Pamelát. Dr. Life--Demi Lovato kigyógyult a szenvedélybetegségeibőlhttp://www.life.hu/drlife/20170324-demi-lovato-szenvedelybetegsegenek-vege.htmlDemi Lovato komoly alkoholproblémákkal és drogfüggőséggel küzdött, ám az elmúlt 5 évet alapul véve talán kijelenthetjük: az énekesnő meggyógyult. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.