színésznő Szabó Zsófi egészség kérdés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit, és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal Szabó Zsófit faggattuk.

Lépcső vagy lift?

Nem szeretek levegőt kapkodva megérkezni egy megbeszélésre, de ha úgymond teljesíthető emelet a cél, akkor mindig sétálok. A lift egyébként egy jó dolog!

Hogy állsz a diétázással?

Pár hónapja derült ki, hogy inzulinrezisztenciám van, azóta sajnos szigorú diétát kell tartanom. Egyébként a múltban is állandóan diétáztam, csupán azzal a különbséggel, hogy bármikor belefért egy kis egészséges bűnözés.

Van olyan bűnöd, amit olykor-olykor azért megengedsz magadnak?

Alkoholt ritkán fogyasztok, inkább az édesség a gyengém. Szerencsére nem jellemző rám, hogy lusta lennék, ha kitűzök egy célt, véghez is viszem!

Alkoholt ritkán fogyasztok, inkább az édesség a gyengém Forrás: facebook.com/SzaboZsofifanpage

Voltál valaha nagyon beteg, vagy szenvedtél már súlyosabb sérülést?

Többször volt lovasbalesetem, így volt agyrázkódásom, törtem már el a kulcscsontom, az arc- és orrcsontomat. Tört már el ujjam, karom, szóval elég harcedzett vagyok.

Volt valaha plasztikai műtéted?

Sokszor gondolkodom rajta, hogy korunk egyik „betegsége" az állandó törekvés a tökéletes külsőre. Szerintem nincs tökéletes, vagy pont ellenkezőleg, mindenki úgy tökéletes, ahogy van. Egyelőre kerülöm a sebészkést, de szerencsére ma már annyi lehetőség van ezt megelőzni, hogy ezen nem kell gondolkoznom. A természetességet szeretem. Az is zavar, ha például műkörmöm vagy póthajam van. Ugyanakkor tudom, hogy nekünk nőknek bizony néha tényleg a legjobbat kell kihozni magunkból, és úgy vélem, hogy ilyenkor nem kell félni használni azokat a lehetőségeket, amiktől még nagyobb önbizalmat kaphatunk. Én így vagyok például a hajammal. Amióta levágták, nem találom igazán önmagam. Állandóan a hosszabbításhoz folyamodom, mert én a hosszú szőke fürtjeimmel érzem magabiztosnak önmagam.

Mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél?

Mindent, amit lehet. Étkezés, sport, lélekgyógyító könyvek (legyen az egy krimi vagy önéletrajzi kötet). A legnagyobb mumus az életemben a stressz. Ez ellen küzdök nap mint nap, tudatosan kell figyelmeztetnem magam, hogy vegyek vissza a tempóból. Ez nemcsak az életvitelemnek, hanem a gondolataimnak is szól.

Az is zavar, ha például műkörmöm vagy póthajam van Forrás: facebook.com/SzaboZsofifanpage

Szeretnél örökké élni?

Ez a legizgalmasabb kérdés! A válaszom nem. Mert feltehetőleg akkor csak én élnek örökké. A szeretteim nem. És nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol állandóan csak azt látom, hogy akiket szeretek, „elhagynak". Számomra ez a legfájdalmasabb a világon.

Valóban ártalmatlanok a homeopátiás készítmények?http://www.life.hu/drlife/20170329-a-homeopatia-veszelyes-lehet.htmlTíz gyerek meghalt, körülbelül 400 pedig rosszullétről számolt be néhány hónappal ezelőtt – közölte akkor az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA). Az ügyben vizsgálatot indítottak, az ok hátterében pedig egy fogzást könnyítő homeopátiás szert sejtenek. Habár a készítmény gyártásával leálltak, mégis felmerül a kérdés: miért okozhat halált egy olyan szer, amely a homeopátia elvei szerint készült, így semmilyen mellékhatása nem kéne, hogy legyen? Dr. LifeThinkstockHorrorbetegségek, amelyeket még a legádázabb ellenségednek sem kívánnálhttp://www.life.hu/drlife/20170329-betegsegek-amiket-soha-nem-szeretnel-elkapni.htmlBetegnek lenni senki sem szeret. Ám mindez nem kívánság kérdése: életünk során számtalan vírussal, fertőzéssel és más egyébbel kell megküzdenie a szervezetünknek. Léteznek azonban olyan betegségek, amelyek ritkák, mégis hatalmas kárt tudnak okozni, ráadásul a kezelésük is nehézkes, nemhogy a gyógyításuk. Dr. LifeThinkstockSztárok, akik súlyos figyelemzavarral küzdenekhttp://www.life.hu/drlife/20170328-sztarok-akik-adhd-val-vagyis-sulyos-figyelemzavarral-kuzdenek.htmlSzépek, sikeresek, gazdagok – és ADHD-val, vagyis figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral küzdenek. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akik korábban nyíltan vállalták betegségüket. Dr. LifeAFP7 kérdés az egészségről: Weisz Fannihttp://www.life.hu/drlife/20170322-weisz-fanni-modell-es-szepsegkiralynotol-7-kerdes-az-egeszsegrol.htmlMennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal a gyönyörű siket fotómodellt, Weisz Fannit faggattuk. Dr. Life--7 kérdés az egészségről: Iszak Eszterhttp://www.life.hu/drlife/20170314-iszak-eszter-musorvezetotol-7-kerdes-az-egeszsegrol.htmlMennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit, és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal Iszak Esztert kérdeztük ki. Dr. Life--7 kérdés az egészségről: Erős Antóniahttp://www.life.hu/drlife/20170310-eros-antonia-hiradostol-7-kerdes-az-egeszsegrol.htmlMennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal az ország kedvenc híradósát, Erős Antóniát faggattuk. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.