Természetes úton szült meg 11 babát egy nő 17 perc alatt

ikrek császármetszés szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen szülés története látott napvilágot: 11 kisbabát szült meg egy nő természetes úton, mindössze 17 perc alatt.

Igazi orvosi csodának tartják a szakemberek a 42 éves nő történetét, aki 17 perc alatt hozta világra a gyerekeit. Ez a közel negyed óra akkor is fantasztikus teljesítmény, ha csak egy babáról van szó, ám az india asszony pont tízzel többet, azaz 11 gyermeket szült meg ennyi idő alatt.

Természetes úton szült meg 11 babát egy nő (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

Dr. William Roberts szülész-nőgyógyász szerint ez elképesztően ritka. Nem csak azért, mert 11 gyermekkel volt terhes, hanem azért is, mert természetes úton születtek, ráadásul rekord gyorsasággal.

"Nem is igazán volt beleszólásunk. Csak úgy jöttek, szépen egymás után. Szó szerint egymást követték, és 17 perccel később már mindannyian kint voltak"írta meg a Now8News.

Ikreket szült a 64 éves nagymama

Spanyolország második legidősebb kismamája most 64 éves, és 2011-ben már életet adott egy kislánynak, akit elvettek tőle, és nevelőotthonba került. Most újra szült, egy kislánynak és egy kisfiúnak adott életet. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.