Ez a legtisztább fülke a nyilvános vécékben

Forrás: AFP/Michal Cizek -
nyilvános vécé Tiszta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyilvános mosdók távol állnak a higiénikustól, de akár hisszük, akár nem, lehet olyan fülkét választani, ami valamivel tisztább. Az a nem mindegy, hogy az illemhelység elejébe vagy hátuljába megyünk.

Ha lehet, mindenki inkább kerüli a nyilvános mosdókat, de ha szólít a szükség, akkor kénytelenek vagyunk beérni a közösség által használt vécékkel. Ha már muszáj igénybe vennünk, általában megpróbáljuk megtalálni a legtisztább fülkéket, hogy minél kevesebb kórokozót gyűjtsünk össze.

Ezt a fülkét érdemes választani a nyilvános vécékben - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Michal Cizek

Ezért általában minden ember a bejárattól legtávolabb eső mosdóba megy, mert azt hiszi, hogy a legtöbben a lustaság és a kényelem miatt az elsőket választják. Ez azonban téves, mert mindenki így gondolkozik, tehát ez azt jelenti, hogy

a bejárattól távol lévő fülke a legkoszosabb.

Érdemesebb azt választani, ami közelebb van, de ez csak a nőknél igaz, a férfiak ugyanis éppen fordítva van, ott valóban a távolabbi a tisztább, mivel ők kényelmesebb - írja az Independent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.