Egy anorexiás nő vallomása - Miért lett beteg?

Forrás: Real Women Real Stories -
betegség éheztetés anorexia koplalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stephanie Rodas 13 éves volt, mikor a táplálkozási zavar jelentkezni kezdett nála. Nem meglepően a betegség hátterében lelki okok álltak. 

A 13 éves tinilánynak nem voltak barátai, kirekesztve érezte magát az iskolai közösségből. Véleménye szerint ez azért volt így, mert kissé duci gyerek volt. Ezért elhatározta, hogy megválik a túlsúlyától, mert akkor biztosan szeretni fogják.

Valóban sokat változott Stephanie megítéltetése, rengeteg dícsérő szót és elismerést kapott a fogyása kapcsán, ami jót tett a lány önbizalmának.

"Életemben először történt velem valami olyan, amit én tudtam irányítani. Valami, amit csak és kizárólag én kontroláltam" - mesélte a 28 éves nő.

30 kilónál is kevesebb volt, mikor a bentlakásos központba került Forrás: Real Women Real Stories

A gimnázium utolsó évéig nem is volt ezzel semmi baj, de akkorra viszont már látni lehetett, hogy valami nincs rendben. A tinédzser teljesen a koplalás bűvkörébe került, újabb elismerések és még több szeretet reményében sanyargatta magát. Az egyre csak fogyó lány 17 évesen kórházba került New Jerseyben, ahol egy táplálkozási zavarokat kezelő programban vett részt. Ekkor állapították meg: anorexiával küzd.

"Senki nem kérdezte meg, hogy mi lehet a dolog hátterében. Nem érdekelte őket, hogy milyen családból származom, hogy miken mentem keresztül, semmilyen mélyebb témát nem érintettünk. Kezeltek, majd 30 nap múlva közölték, hogy az állapotom stabil, haza mehetek" - mondta Stephanie.

Később önszántából ismét kezeltetni kezdte magát, de akkor már gondosan figyelt arra, hogy a gyógyítási folyamat során ne csak fizikailag, hanem lelkileg is eredményt érjenek el, végül azonban ez a program is kudarcot vallott.

Egy napon a lányt eszméletlenül találták meg, ekkor már kevesebb volt mint 30 kg. Ezt követően egy bentlakásos kezelési központba került, a családja pedig most gyűjtést szervez, hogy fedezni tudják a lány költségeit, ugyanis valószínűleg elég sokáig kell az intézményben tartózkodnia.

Ijesztően fest Rodrigo Alves, a Ken baba - Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170412-rodrigo-alves-ijesztoen-nez-ki.htmlA Ken babaként emlegetett férfi azért lett híres, mert mindenáron hasonlítani akart az ikonikus Barbie figura párjára. Azonban annyira túllőtt a célon, hogy ma már egy rémséges plasztiktest lett belőle. Dr. LifeOrigoCassandra Cass, a férfiból lett bombázó: Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170407-szexi-nove-muttette-magat-egy-ferfi.htmlHihetetlen mikre képes manapság a plasztikai sebészet: egy fiatal férfiból faragtak felfoghatatlanul bombázó nőt. Dr. LifeOrigoRitka öröklődő betegség miatt törnek a kislány csontjai: Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170407-ritka-genetikai-betegsegben-szenved-egy-kislany.htmlHihetetlen betegségben szenved egy 6 éves kislány. A genetikailag öröklődő kór miatt már szinte minden csontja el volt törve. Dr. Life--Gabriela Spanic az igazi botoxkirálynő – Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170331-gabriela-spanicra-ra-sem-ismerni-a-sok-botoxtol-fotok.htmlGabriela Spanic a szappanoperák koronázatlan királynője. Számos nagy sikerű sorozatban szerepelt már, amit hazánkban is láthattak a nézők. Bár Gabriela nem a húszas éveiben jár, a sok műtéti beavatkozástól egyetlen ránc sincs rajta. Legújabb fotóit elképedve néztük... Dr. Life--Egypetéjű Down-szindrómás ikrekre bukkantak – Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170331-igy-neznek-ki-az-egypeteju-down-szindromas-ikrek.htmlA szülők először nem akarták megtartani a beteg lányokat, de ma már úgy gondolják: életük legjobb döntése volt a két gyermek. Dr. Life--A világ legkisebb embere 21 éves és mindössze 58 centiméter: Fotók!http://www.life.hu/drlife/20170321-megtalaltuk-a-vilag-legkisebb-emberet.htmlEgy különleges betegség következtében a fiatal fiú nem sokkal több, mint fél méter magas. A családnak nincs pénze a gyógyításra. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.