Kiderült, hogy Prince háza tele volt fájdalomcsillapítókkal

Forrás: AFP -
Prince fájdalomcsillapító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legendás énekes, Prince túladagolásban hunyt el lassan egy évvel ezelőtt. A zenész házát halála után alaposan átkutatták, az erről szóló dokumentum szivárgott ki nemrég. Kiderült, hogy a sztár otthona telis-tele volt különböző gyógyszerekkel, amelyeket sokszor nem is az ő nevére írtak fel.

Prince halálát túladagolás okozta, lassan egy éve, hogy távozott az élők sorából. Egy Fentanyl nevű erős, kábító hatású fájdalomcsillapítót találtak a szervezetében nem kis mennyiségben. Ez a gyógyszer 50-szer erősebb a heroinnál, és maga az énekes adagolta túl, véletlenül.

Rengeteg gyógyszert találtak Prince házában Forrás: AFP

A sztár halála után alaposan átkutatta a rendőrség az otthonát, hogy megtudják, honnan származott a rendkívül veszélyes gyógyszer. Válaszok helyett azonban csak még több pirulát találtak.

Rengeteg orvosság volt Prince otthonában, de többnyire nem az ő nevére írták fel a készítményeket.

Barátai nevére, vagy éppen az ő álnevére állították ki az erős készítményeket. Több mint valószínű, hogy az énekes függőséggel küzdött. Michael Todd Schulenberg orvos eskü alatt elismerte, hogy ő írt fel oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót Prince-nek, az énekes egy barátja, Kirk Johnson nevére, hogy védje Prince magánéletét, de nem ez az a gyógyszer, ami a sztár halálát okozta. A hatóságok ezen kívül nem sokra jutottak, és

egyelőre senki ellen nem tudtak vádat emelni Prince halála miatt.

Két orvos neve merült fel: Michael Todd Schulenberg családorvos, ő kétszer is kezelte Prince-t két héttel az énekes halála előtt, és írt is fel gyógyszert az énekesnek. A másik orvos Howard Kornfeld kaliforniai függőségi szakember, akit április 20-án kértek fel az énekes képviselői arra, hogy segítsen Prince-nek – írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.