Matractisztítással érhető el a pihentető alvás

Forrás: Thinkstock -
ágy atkák alvás matrac
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan küzdenek alvásproblémákkal, próbálnak ki különböző gyógyhatású készítményeket és egyéb hasznosnak tűnő ötletet, de gyakran sikertelenül. Mit lehet még tenni? Ezt az egyszerű megoldást érdemes kipróbálni. 

A nyugodt éjszakákért szinte bármit képesek vagyunk megtenni, hiszen aki nem alszik jól, annak minden napja el van szúrva. Megvesszük a drága matracokat, párnákat és takarókat, finom ágyneműbe burkoljuk őket, és olykor még így sem sikerül. Mitől lehet ez?

Porszívóztál már valaha matracot?

Alvásproblémákkal küzdesz? Szüntesd meg őket ezekkel a módszerekkel Forrás: Thinkstock

Bizony, szükséges, bármilyen furcsán is hangzik, ugyanis a rendszeres ágyneműcsere kevésnek bizonyulhat a szövetek között hemzsegő poratkákkal szemben. Az atkák pedig allergiás reakciókat és álmatlanságot okozhatnak.

Jó ötlet lehet havonta egyszer alaposan átporszívózni a matracunkat, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy eddig fel nem ismert allergia áll a rossz alvás hátterében – írta meg a Pure Wow.

5 dolog, amit megtehetsz a nyugodtabb alvás érdekében

Amennyiben éppen nem arccal esünk az ágyba, a minőségi, nyugodt alvásnak sokszor meg kell teremteni a feltételeit. A Life.hu 5 tippje segít, hogy jobban aludhass!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.