Savval öntöttek le egy 22 éves nőt: Fotó!

Forrás: NORTHFOTO -
operáció sav lány támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2013-ban történt az a tragikus támadás, melynek következtében Katie Gee élete gyökeresen megváltozott. 

A brit származású fiatal lány Zanzibár területén végzett önkéntes munkát, mikor savas támadás áldozata lett. Katie egy barátnőjével tartózkodott a többnyire muszlimok által lakott szigeten.

Éppen egy helyi étteremben vacsoráztak, mikor egy idegen férfi odalépett egy nagy kanna akkumulátorsavval, és rálocsolta a lányokra. Mindketten tetőtől talpig úsztak a savban. Járőkelők léptek oda, hogy leöblítsék őket vízzel, mielőtt kórházba szállították őket. A támadó csak mosolygott, majd elszaladt a helyszínről.

Katie Gee Forrás: NORTHFOTO

Katie Gee ezt követően számtalan műtéten esett át. Még a haját is le akarták borotválni, hogy az onnan kinyerhető bőrrel menteni tudják a szétroncsolódott arcát. De a 22 éves áldozat nem engedte, mert az volt az egyetlen olyan rész a testén, ami nem roncsolódott szét. A lány testének 30%-a megmaródott, majdnem megvakult.

Az elmúlt években több mint 50 beavatkozáson esett át, és még mindig nincs vége. A mai napid időnként rémálmok gyötrik, de állítása szerint már sikerült túllépnie a helyzeten és már beszélni is tud a történtekről.

A lány összeroncsolódott testéről készült fotót itt tudod megtekinteni.

Sokkoló fotók! Savval leöntött emberek álltak kamera elé

A World Photography Organisation kihirdette a Sony World Photography Awards 2016 nyerteseit, vagyis a világ legnagyobb fotográfia versenyének győzteseit. A munkák közül Asghar Khamseh iráni fotóriporter munkái hozták el a fődíjat, melyen savtámadást szenvedett emberek láthatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.