5 bizarr baleset, amit csoda, hogy túléltek az emberek

baleset túlélés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, hogy mire képes az emberi szervezet: gyakran minden tudományos érv ellenére életben maradnak azok a súlyos sebesültek, akiknek a szakemberek nem sok jót jósoltak. Íme, öt igazán bizarr eset.

Átszúrta az agyat a vascső

Amikor az agyat valamilyen eszköz átszúrja, kicsi az esélye az életben maradásnak, hiszen ez a szervünk kontrollálja a legtöbb életfunkciót, a légzéstől a szívverésen át a vérnyomásig. 1848-ban egy útépítő munkás, Phineas Gage túlélte, hogy egy 107 cm hosszú, 5 kg súlyú vasrúd átszúrta az agyát. Az akkor 25 éves férfi ezt követően még 12 évet élt, igaz, számos rohamot élt át, és emocionális és kognitív képességei is jelentősen romlottak.

Phineas Gage a baleset után (balra), a baleset rekonstrukciója (jobbra) Forrás: Wikipédia

Majdnem megfagyott a levegőben

Ewa Wisnierska siklóernyős 2007-ben szállt fel, de a hirtelen érkező vihar elragadta, és váratlan utazásra küldte. A nő az egyszerű ruháiban szállt az ausztrál tanyavilág fölött, 9144 méter magasan a viharban. Negyven mérföldre otthonától landolt, eszméletlen állapotban, szinte szétfagyva – de életben maradt.

Ewa Wisnierska Forrás: Facebook/ParaglidingPosters

Légvezetékbe esett

Steven McCormack, új-zélandi gyári munkás 2011-ben egy légvezeték szórófején esett keresztül. A szerkezet letépte róla a bőrt, és tulajdonképpen eredeti testmérete duplájára fújta fel a szerencsétlen férfit. Óriási szerencséje volt, hogy túlélte a kalandot.

Steven McCormack Forrás: newshub.co.nz

Az égből zuhant a földre

A gravitáció volt az ellensége az új-zélandi Michael Holmesnak, aki 2009-ben ejtőernyő oktatóként dolgozott, és rémülten észlelte, hogy a fő- és a pót ejtőernyője is meghibásodott. Óránként hetven mérföldes sebességgel csapódott a földbe, de érthetetlen módon túlélte a balesetet.

Egy aprócska lyukon préselődött keresztül

A hegesztőként dolgozó Matthew Loew overálja 2008-ban beleakadt egy gyári gépbe, amely fémdarabkákat szállít. A férfi érezte, hogy a bőre átszakad és a karja kattan egyet, amint a gép egy 12 centis lyukon keresztül magával rántja, és végighúzza a szállítószalagon. A gép a beszippantás után kidobta magából a férfit, akinek a gerince, a bordája, a medencecsontja és a csípője is eltörött, és hat műtét kellett, hogy újra lábra bírjon állni. A 25 éves férfi később visszatért a gyárba, immár műszakvezetőként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.