Nicholas Patrick Haydent Nicky Hayden
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 35 éves, amerikai Nicholas Patrick Haydent, ismertebb nevén Nicky Hayden amerikai gyorsasági-motorversenyzőt szerdán gázolták el Olaszországban kerékpározás közben. Sajnos egyre rosszabb hírek érkeznek az állapotáról, ráadásul a 2006-ban MotoGP-világbajnoki címet szerző pilóta esete kísértetiesen hasonlít az F1 hétszeres világbajnoka, a német Michael Schumacher balesetére.

A Riminiben elütött sportolót a baleset után a cesenai Bufalini kórház intenzív osztályára szállították, ahol jelenleg is mesterséges kómában tartják. Az olasz sajtó értesülései szerint Haydennek agyi ödémája van, és több csontja is eltört a teste alsó részén. A Foxsports információ szerint három napja nem javult az állapota, ezért eddig nem lehetett megműteni.

Nicky Hayden 2013-ban Forrás: AFP/Michal Cizek

"Rendkívül kritikus az állapota, és vélhetően súlyos agyi károsodást szenvedett. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a kedves kívánságokat és üzeneteket, s az orvosoknak a sürgősségi és odaadó ellátást" - írta közleményében Hayden csapata, a Superbike-sorozatban szereplő RB Honda.

A pilóta mennyasszonya, Jackie, testvére, Tommy és édesanyja, Rose már megérkeztek hozzá az Egyesült Államokból. "A bátyám egy harcos" - üzent Twitteren a versenyző a húga, aki nem tudott Olaszországba utazni.

Az eset emlékeztet Michel Schumacher drámájára, aki szintén nem saját sportágában, hanem síelés közben szenvedett súlyos agysérülést.

Michael Schumacher Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

"Nagyon elszomorít, ami történt. Amíg együtt versenyeztünk, baráti viszonyban voltunk. Bízom benne, hogy jó híreket kapunk, s felépül" - árulta el a Blikknek Talmácsi Gábor. "Az egyik legjobb cimborám volt a MotoGP-ben. Nicky, mind melletted állunk! - írta közösségi oldalán a többszörös világbajnok Valentino Rossi.

Félkilós kisbabáért küzdenek az orvosok: Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170519-felkilos-kisbaba-eleteert-kuzdenek.htmlEnnyire pici újszülöttet még soha életünkben nem láttunk. Az aprócska kisfiú mindössze 470 grammosan érkezett a világra. Küzdenek az életéért. Dr. Life--Michael Bublé elárulta, meggyógyult a kisfiahttp://www.life.hu/drlife/20170519-michael-buble-kisfia-legyozte-a-rakot.htmlBombaként robbant a hír, mikor kiderült, hogy a kisfiú rákos betegséggel küzd. Egy világ szurkolt a gyógyulásának, és úgy tűnik az imáink meghallgatásra kerültek. Dr. LifeOrigoKórházból posztolt Mérai Katalin, a Barátok közt sztárjahttp://www.life.hu/drlife/20170519-korhazban-a-baratok-kozt-sztarja-foto.htmlKórházból szelfizett a Barátok közt sztárja. Dr. LifeOrigoVándor Éva: Tehetetlen voltam a betegséggel szembenhttp://www.life.hu/drlife/20170518-vandor-eva-tehetetlen-voltam-a-betegseggel-szemben.htmlIszonyú betegséggel találkozott Vándor Éva. Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huPánikbetegsége miatt akart meghalni Szabó Sipos Barnabás http://www.life.hu/drlife/20170518-szabo-sipos-barnabas-meg-akart-halni.htmlElképesztő vallomásra derült fény Szabó Sipos Barnabás múltjával kapcsolatban. Nem is gonolnánk, de volt idő mikor egyáltalán nem akart élni. Dr. Life--Törőcsik Mari még kórházban van, sem állni, sem menni nem tud egyedülhttp://www.life.hu/drlife/20170518-torocsik-mari-sem-allni-sem-menni-nem-tud-egyedul.htmlTörőcsik Mari már 5 hete van kórházban, de egyelőre nem javul az állapota. Egyedül sem állni, sem menni nem tud, és étvágya sincs, de azért nem panaszkodik. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.