plasztikai beavatkozás plasztika plasztikai sebészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Janice Dean amerikai időjárás-jelentő szerette volna „felfrissíteni az arcát”. Anélkül feküdt a kés alá, hogy számításba vette volna a műtét mellékhatásait. Mi lett a vége? Eltűnt az ajkának egy része, nem tudott mosolyogni, azt sem engedték meg neki, hogy visszatérjen a képernyőre. 

A 46 éves asszony az után kért időpontot a plasztikai sebésztől, hogy meglátta 63 éves kolléganője bikinis fotóit az egyik magazinban.

„Nem vagyok álszent, korábban elmentem már botoxkezelésre, az a homlokomon lévő ráncok eltüntetésében segített. Ha találkozol egy nővel, aki már majdnem ötvenéves, és nem látszódik ránc a homlokán, hidd el nekem, hogy az nem egy csodás arckrém műve” – írta szókimondó stílusban a blogjára Janice.

Janice Dean Forrás: Youtube

Az amerikai híradós ez alkalommal a nyakát szerette volna alávetni plasztikai beavatkozásnak. „Úgy éreztem, hogy a nyakam olyan, mint egy harmonika. Nevezzenek hiúnak, de nem tetszett, amit a tükörben láttam, úgy éreztem, hogy a nyakamon lévő ráncokból nem hogy a kitalálható a korom, de még öregebb is vagyok tőlük” – folytatta Janice, aki önmagát „krepp-papír nyakú nőnek” titulálta, ezzel pedig korántsem segített a többi nőnek abban, hogy elfogadja magát, a ráncait és az évek múlását.

Eltűnt az alsó ajka

Az asszony orvosa egy 60 perces lézeres eljárást javasolt, amelynek köszönhetően a bőre feszes lesz a kívánt területen. A gyógyulási idő 5-7 nap, az eredmény pedig 5 évig is kitart. Janice rábólintott az orvos ajánlatára.

„Azonnal arról álmodoztam, hogy hamarosan ismét viselhetek V nyakú ruhákat, felsőket anélkül, hogy úgy érezném magam, mint egy hálaadásnapi pulyka.”

Bár az eljárás komplikációmentesen zajlott, a lábadozási idő alatt Janice szervezete rosszul reagált a terápiára.

A lézeres eljárás után a lábadozási időszakban súlyos komplikációk léptek fel - Illusztráció Forrás: Thinkstock

„Az arcom bal oldala teljesen felpuffadt. Úgy néztem ki, mint egy mókus. Pedig követtem az orvos utasításait. A beavatkozás utáni napon vettem le a kötéseket. Az arcom továbbra is katasztrófa volt, beszélni sem tudtam rendesen. Az alsó ajkam úgy nézett ki, mintha eltűnt volna, a mosolyom pedig teljesen ferde volt.”

Az asszonyt tájékoztatták ugyan a kezelés okozta mellékhatásokról, de ő csak a végeredményt látta maga előtt. Így otthon, felduzzadt arccal és csálé mosollyal kezdett el kutakodni a neten. „Akkor realizálódott bennem, hogy idegsérülés, ideiglenes bénulás, az alsó ajkak megváltozása is lehet a kezelés nem kívánt mellékhatása. Nem az orvosra voltam dühös, hanem magamra. Annyira hiú voltam, hogy nem olvastam el rendesen a papírokat. Nem tettem fel egyetlen kérdést, nem olvastam utána a kezelésnek.”

"Az arcom továbbra is katasztrófa volt, beszélni sem tudtam rendesen" -Illusztráció Forrás: Thinkstock

Letiltották a képernyőről, úgy eltorzult az arca

Dean pánikja alaptalan volt, az orvosa biztosította róla, hogy hamarosan jobban lesz, és a mosolya is visszatér. „Hét nappal a beavatkozás után már mentem dolgoztam, de olyan állapotban volt az arcom, hogy nem kerülhettem képernyőre. A szavakat sem tudtam normálisan kimondani, mosolyogni pedig képtelen voltam. Nagyon megalázónak tartottam a helyzetet, aztán persze elmondtam a főnökeimnek, hogy mi történt” – a kollégái a támogatásukról biztosították az időjóst. „Mindenki azt mondta: ugyan, drágám, ez Hollywoodban gyakrabban megesik, mint gondolnánk, csak nem verik nagydobra.”

Janice azért írta meg a történetet az internetes blogjába, mert szerinte olyan társadalomban élünk, ahol csak arról akarnak hallani az emberek, hogy mindenki egészséges, fiatal és gyönyörű. „És persze a plasztika is tabu, mintha bárki elhinné, hogy 50 évesen a genetikának köszönhetően nézünk ki úgy, ahogy. Rájöttem, hogy nem fogom szégyellni a plasztikai beavatkozásokat – ez vagyok én.”

Az időjárás-jelentő 9 héttel a műtét után gyógyult meg teljesen, majdnem 3 hónapot hiányzott a munkából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.