Képtelenek nemet mondani - Szexfüggő sztárok

2017.06.16. 20:19

Ezek a sztárok képtelenek lemondani a szexről. Sokaknak a házasságuk is ráment a szexfüggőségükre, mások valóságshow-ba vonultak, hogy kigyógyuljanak az állandó maszturbálásból.

A legkegyetlenebb függő

Jesse James neve sokat szerepelt az itthoni lapokban is. Ő volt Sandra Bullock férje, akivel látszólag álomházasságban élt a színésznő. Csakhogy egy nappal az után, hogy Bullock Oscar-díjat nyert, Jesse Jamesről kemény dolgok kerültek ki a nyilvánosságra. Többek között az, hogy szexfüggő, és megszámolhatatlan alkalommal megcsalta nejét egy széttetovált nővel. Egy interjúban a férfi arról beszélt, hogy gyerekkorában érzelmileg és fizikálisan is bántalmazta az apja, emiatt alakult ki a szexfüggősége.

Ő volt Sandra Bullock férjeForrás: AFP/Christopher Polk
Mégis mikor szexfüggő valaki?
Szexfüggőségről akkor beszélünk, ha az ember egyfajta kényszert, függőséget, nem múló nemi vágyat érez, ami kontrollálatlan reakcióhoz vezet. A függőségben szenvedő élete felett az irányítást teljesen átveszi a szexuális tevékenység és a kielégülés keresése. A szexfüggőség a mentális betegségek közé sorolható. A magyarázat szerint a folyamatos és kielégíthetetlen szexkeresés oka valamilyen érzelmi kötődési képtelenség. Így tehát kényszeres pótcselekvésről beszélünk.

A leghíresebb

Mondjuk Michael Douglas nagyon nem tudta volna titkolni az állapotát, mivel 1990-ben olyan felvételek kerültek napvilágra, amelyeken ő látható egy függőségeket kezelő klinikán. Douglas akkor beszélt a szexfüggőségéről, de később azt mondta, hogy sokan tévesen, pontatlanul közölték le a nyilatkozatát. Állapotára az első házassága is ráment. Diandra Lucker ugyanis nem bírta már a kicsapongó férje mellett. 1998-ban aztán megismerte mostani nejét, Catherine Zeta-Jones színésznőt. 

"Kényelmesebb vagyok, mint valaha. Ellustultam, és már nem érzem azt a kínzó szexuális vágyat, amikor meglátok egy csinos nőt" 

- nyilatkozta 2010-ben a színész.

Michael DouglasForrás: AFP

Egy nő, aki bevállalta

Jöjjön egy híres hölgy, aki a nyilvánosság előtt vállalta, hogy szexfüggő. Nicole Narain leginkább férfimagazinokban pózol. 2009-be a VH1-on futó, Szexrehab dr. Drew-val című műsorban is szerepelt. A modell azt állította, hogy képtelen leállni az önkielégítéssel. Az is kiderült az egyik adásból, hogy Narainról több házi pornó is készült, az egyik egy 2005-ös felvétel, amin ő és Colin Farrell látható. A statisztikák szerint négyből három szexfüggő életében a kényszeres maszturbálás okozza a problémát.

Nicole NarainForrás: AFP

Akit többször elhagytak a szexfüggősége miatt

David Duchovny a Kaliforgia sorozatban egy szexfüggő írót alakít. A valóságban pedig egy szexfüggő színészről beszélünk, aki 2009-ben klinikára ment az állapota miatt. Egy időre még a neje is elhagyta a színészt, akinek aztán sikerült visszakönyörögnie magát a családjához. Bár Tea Leoni szerint férjének sikerült legyőznie a függőséget, 2014-ben mégis végleg elhagyta őt.

David DuchovnyForrás: AFP/Frazer Harrison

Akiről nem is gondolnánk, hogy ennyi botránya volt a szex miatt

Rob Lowe színésznek annyi szexbotránya volt, amiből diplomamunkát is lehetne írni. Kezdjük azzal, hogy számos szexvideója napvilágra került, majd a dadusok vádolták szexuális zaklatással. 2011-ben Love Life címmel könyvet írt, amiben a szex- és drogfüggőségéről írt. Elmondása szerint a felesége, Sheryl Berfkoff segített neki legyőzni a függőségeit. Lowe 25 éve nem használt drogot, és ha lehet hinni a könyvében leírtaknak, akkor a szexfüggőségét is kordában tartja.

Rob LoweForrás: AFP/Rich Polk
szexszexfüggőség