Bejött egy csávó, megmutatta, hogy milyen egy óvszer - kamaszok a felvilágosító óráról

Forrás: Thinkstock -
felvilágosítás óvszer kamaszok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem ismerik a nemi betegségeket, nem tudják, mi a HPV, ahogyan azt sem, hogy van ellene védőoltás. Egészen meglepő videó készült magyar kamaszokkal a HPV-ről és a felvilágosító órákról.

A kamaszok válaszai arra a kérdésre, hogy mi a HPV.

  • Nem tudom.
  • Valamilyen betegség rövidítése.
  • Fogalmam sincsen.
  • Méhnyakrák.
    Nem ismerik a nemi betegségeket Forrás: Thinkstock

Mi a HPV?

Az egész világot tekintve a HPV az egyik legelterjedtebb szexuális úton terjedő vírus. A daganatos elváltozásokért is felelős HPV elsősorban nemi úton terjed, ezért a családok többségénél szóba sem kerül a fertőzés vagy a vírus elleni védőoltás, hiszen a felmérések alapján nem is tudják, hogyan kezdjenek hozzá egy ilyen beszélgetéshez.

A kamaszok válaszai arra a kérdésre, hogy milyen nemi betegségeket ismernek.

  • Hát, ugye HPV. És ennyi.
  • AIDS és a TBC.
  • Szifilisz.
    Bejött egy csávó, az megmutatta, hogy milyen egy óvszer Forrás: Thinkstock

500 000 fiatalt diagnosztizálnak évente

Hiába létezik a HPV ellen hatékony vakcina, a megkérdezett szülők fele úgy nyilatkozott, hogy nem kapta meg a gyermeke az oltást, és a jövőben sem fogja beadatni. Pedig a HPV okozta méhnyakrákkal évente 500 000 fiatal lányt és nőt diagnosztizálnak világszerte.

A kamaszok véleménye a felvilágosító óráról.

  • Volt nyolcadikban felvilágosító óra, de nagyon rossz volt.
  • Már mindenki tudott mindent, mégis burkoltan adták elő.
  • Bejött egy csávó, az megmutatta, hogy milyen egy óvszer.
  • Benyomtak egy videót, és azt csöndben meg kellett nézni.
  • Kínos volt, mert úgy kezeltek minket, mintha nagyon kicsik lennénk, de mi nem ezt vártuk.

A teljes videót itt nézhetitek meg:

Új, egyszerűbb módszerrel szűrhető ki a HPV-vírushttp://www.life.hu/drlife/20160629-a-hpv-virus-szuresere-uj-es-egyszerubb-modszer.htmlEgyre több magyar nő hal meg HPV okozta daganatos megbetegedésben http://www.life.hu/drlife/20160412-hpv-tobb-megbetegedes-magyarorszagon-igen-magas-szamban-a-ferfiak-is-erintettek.htmlA HPV az valami, amivel foglalkozni kell – így védekeznek a magyar nőkhttp://www.life.hu/drlife/20150917-magyar-nok-vedekezesi-szokasai-megdobbento-adatok-derultek-ki-egy-kutatasbol.htmlHPV elleni oltás: közeledik a nyilatkozatok leadási határidejehttp://www.life.hu/drlife/20150909-a-hpv-oltashoz-szukseges-nyilatkozatok-leadasi-hatarideje-szeptember-11.htmlAutomata védelem: a HPV ellen a szervezet is felveszi a harcothttp://www.life.hu/drlife/20141207-a-hpv-ellen-az-immunrendszer-automatikusan-felveszi-a-harcot.htmlHPV: tünetmentes vészhelyzet?http://www.life.hu/drlife/20141204-a-hpv-tunetmentesen-jelentkezik-es-eletveszelyes.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.