Csoda, hogy túlélte! Lenyelte a kisfiú a Fidget Spinnert

2017.07.13. 21:39

Ez az anyuka egy rémisztő sztorit osztott meg a többi szülővel. Kisfia a szájába vett egy játékot, majdnem belehalt.

Kezdjük az elején, mi is az a Fidget Spinner? Ez egy ezerforintos játék, amit bármelyik boltban megvehet a gyerek. Tulajdonképpen egy háromágú műanyagdarab csapágyas görgőkkel. Az ember a két ujja közé fogja, megpörgeti, aztán lehet vele trükközni. Egy ötéves kisfiúnak is ez volt a kedvenc játéka, sokáig könyörgött édesanyjának, míg végül kapott néhányat.

"Mikor megvettük a kütyüt, megmutattam neki néhány képet egy lányról, aki kórházba került, miután a szájába vette a játékot. Sokszor a lelkére kötöttem a fiamnak, hogy ne tegye ugyanezt, de azt hiszem, nem figyelt rám" - mesélte a 23 éves anya, aki épp a heti bevásárlást végezte két gyermekével, amikor a fia fuldokolni kezdett. Kiderült, hogy Cayden a szájában a játékkal rohangált a sorok között, majd lenyelte a műanyag darabot. A mentők azonnal a legközelebbi kórházba szállították a fiút, de ott nem sikerült kivenni a játékot. Így az ötéves gyereket végül Portlandben operálták meg, csak így tudták eltávolítani belőle a kütyüt.

Csak operáció segítségével tudták eltávolítani a kisfiú szervezetéből a Fidget SpinnertForrás: Facebook/Johely Morelos

„Félelmetes volt. Amikor láttam, hogy csöveket dugnak le a fiam torkán, ő pedig vért köhög fel. Anyaként elviselhetetlen látni a gyereked fájdalmát."  

Az operáció 2 órán át tartott, és három napig tartották bent a kórházban a gyereket. Most néhány szülő alakított egy csoportot, hogy legalább a csomagoláson tüntessék fel, hogy a játék néhány eleme akkora, amit könnyedén lenyelhet a gyerek.

Forrás: Facebook/Johely Morelos

Megnéztük az itthoni webshopokban megrendelhető Fidget Spinnereket. Ezeknek a csomagolásán kifejezetten jelölik, hogy 14 év alatti gyerek számára nem ajánlott, így nem ajánlott fiatalabbaknak venni.    

Eddig több jelentés is érkezett a Fidget Spinner okozta sérülésekről. Egy hároméves kislány ujját becsípte a játék, egy tízéves kislány pedig szintén majdnem megfulladt tőle. A szülők egyik esetben sem állították, hogy ne lennének ők is hibásak.

Fidget SpinnerfulladásDr. Life