Egy új kutatás szerint jó sminkben napozni!

Forrás: Thinkstock -
napozás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenhol csak azt hallani, hogy a smink és a napozás nem férnek meg egymás mellett, pedig egy új kutatás éppen az ellenkezőjét bizonyítja.

A nyári forróságban nincs is jobb, mint a vízparton fekve napozni egy kicsit, hogy időről időre lehűtsd egy kicsit a tested a tengerben, folyóban vagy tóban. Az nem kérdés, hogy a fényvédő használata kötelező, de vajon mi a helyzet a sminkkel? Eddig mindenhonnan csak azt hallhattuk, hogy tilos kifestve napozni, de egy új kutatás egészen érdekes ereményeket mutat.

Napozás sminkben? Forrás: Thinkstock

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint csökkenti a rák kialakulásának esélyét, ha az ember sminkben napz - írja a Metro. Az Australasian College of Dermatologists azt állítja, hogy

a smink segít megvédeni az arcot a nap káros sugaraitól,

mivel az alapozó, púder, szemhélyfesték, vagy rúzs fizikai akadályt képez a bőr és a napfény között. Ez persze csak akkor működik, ha a festék előtt előbb egy fényvédő réteget kenünk fel a bőrre, csak azután helyezzük fel a sminkünket! Azért persze hátránya is van annak, ha így napozik az ember: a folyékony alapozók nem engedik megfelelően lélegezni a bőrt, ami tűző napon kellemetlen lehet és egyéb problémák, és pattanások kialakulásához vezethet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.