Steiner Kristóf nyíltan vallott súlyos betegségéről

2017.06.17. 11:22

Fény derült Steiner Kristóf betegségére: egy időben volt bulimiás és anorexiás. Akár bele is halhatott volna táplálkozási zavaraiba, de egy nagy utazás és a főzés segített neki talpra állni.

Saját bevallása szerint is nagyon nehezen gyógyult ki a táplálkozási zavaraiból, de szerencsére sikerült neki. "A mai napig azt tartom, hogy az első és legfontosabb segítség számomra az volt a bulimia és az anorexia legyőzésében az pont az volt, hogy vegán lettem. Nagyon sokáig küzdöttem ezzel a dologgal. 19-20 éves voltam, mikor először képbe került, de évekig tartott, hogy felismerjem - ez komoly betegség."

Steiner KristófForrás: Facebook/Steiner Kristóf

"Habár úgy indul, mint egy úri passzió. Az ember először csak túlságosan odafigyel a súlyára, nem is veszi komolyan, de aztán az étkezési zavar válik a legjobb barátjává.

Akkor elkezdtem pszichológushoz és pszichiáterhez járni, gyógyszereket szedtem, aminek az lett az eredménye, hogy társaságban már nem is pislogtam, annyira ki voltam készülve.

Éreztem, hogy ez nem az én utam. A gyógyulásom akkor kezdődött el, mikor elutaztam az édesapámmal Indiába 10 évvel ezelőtt. Láttam azt, hogy az élet milyen elképesztően összetett meg sokszínű, és hogy én milyen szerencsés vagyok. Ellátogattunk egy Teréz anya központba, ahol olyan betegségeket láttam, amit elképzelni sem tudtam" - vallott betegségéről Kristóf.

"Először a felszínes okok jutottak eszembe. Mikor belecsöppentem a tévézésbe a 2000-es évek elején, a nagyon vékony emberek voltak divatban. De amikor mélyebbre leástam, rájöttem: az, hogy hogyan emésztünk meg dolgokat, az nemcsak az ételre vonatkozik, hanem mindenre, ami körülveszi az embert. Körülöttem akkor nagyon gyorsan beindultak a dolgok, és én úgy éreztem akkor, hogy nem tudom mindezt megemészteni - árulta el Steiner Kristóf a Blikknek.

Steiner Kristóf