fehérnemű betegség bugyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron kifejezetten érdemes kerülni a selyem fehérneműket, éjszaka pedig jobb, ha egyáltalán nem viselsz bugyit. Ne add meg a lehetőségeket a baktériumoknak!

Így mosd a fehérneműket!

Persze az nagyon fontos, hogy a fehérneműink tiszták legyenek, de másra is kell figyelni a mosásnál. Sokszor ugyanis allergiás tünetek, égő, viszkető érzés jelentkezik egy-egy fehérnemű viselésétől. Gyakran a mosószer és az öblítő a ludas.

  • A fehérneműknél ne használj szárítókendőt.
  • Használj érzékenybőrre kifejlesztett öblítőt, amiben kevés illatanyag koncentrátum található.
  • Használj természetes, hipoallergén mosószereket.
Bugyik mosásához használj érzékeny bőrre kifejlesztett öblítőt Forrás: Thinkstock

Erre figyelj, ha sokat izzadsz!

Különösen nyáron, az izzadás elkerülhetetlen. Azok az emberek, akik úgy érzik, hogy a megszokottnál többet verejtékeznek, naponta kétszer is cseréljenek fehérneműt. A meleg, nedves alsónemű tökéletes környezet a baktériumok és gombák elszaporodásának. Érdemes kipróbálni, a kifejezetten sportoláshoz kifejlesztett nedvszívó fehérneműket.

Bár ez személyes kényelem és megszokás kérdése, de a legjobb, ha nem viselsz bugyit az alváshoz. Mivel alvás közben magasabb a hőmérséklet,a párás, nedves környezet, ideális a baktériumok szaporodásához.A menopauza során pedig gyakran verejtékeznek a nők éjjel, és kifejezetten egészségtelen a nedves bugyiban aludni.

Beszéljünk kicsit a tangáról

A tanga, szexis, erotikus, de nem ajánlott a tanga viselése azoknak, akiknél gyakran bukkan fel, valamilyen bakteriális fertőzés. Náluk ugyanis ez a fajta fehérnemű csak súlyosbítja a helyzetet. A tangák, kialakításuknak köszönhetően, gyorsabban juttathatják el a baktériumokat a végbélnyílás és vagina környékére. Ez nem jelenti azt, hogy ne viselj tangát, csak találd meg azt a fazont, ami nem okoz kellemetlenséget.

A tanga bugyi hordásának következménye, hogy gyorsabban juthatnak el a baktériumok a vagina környékére Forrás: Thinkstock

Szép a selyem, de..

Szinte mindegy, hogy milyen anyagból készült egy fehérnemű, addig, amíg a legfontosabb résznél, a hüvelyi területet egy pamut, vagy nedvszívó bélés van benne. Selyem alsóneműt csak különleges alkalmakkor viselj, mivel alatta a bőröd nem tud lélegezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.