Emberek, aki a legkegyetlenebb rémálmaidat élték túl

Forrás: Norhtfoto, Instagram/Bethany Hamilton -
támadás túlélés sokk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hallottál már olyan emberről, akit megtámadott egy 4 méteres cápa? És ez csak egy a most következő bizarr történetekből!

Testén vágásokkal ébredt

Téged is elfog a pánik, ha arra gondolsz, hogy egy teljesen ismeretlen környezetben ébredsz fel, és kába vagy? Ha igen, akkor valószínűleg sokkol Mohammad Salim Khan 2008-as története. A férfinak három ismeretlen ember ajánlott fel építkezési munkát. Az első napján egy lakópark egyik lakásában kellett jelentkeznie. Amint belépett az ingatlanba, fegyvert szegeztek a fejéhez, és egy hétig fogva tartották. Egyik nap egy műtétre készítették elő, amikor órákkal később felébredt, egy maszkos férfi közölte vele, hogy kivették az egyik veséjét, és ha valakinek elmondja, hogy mi történt vele, akkor az életével fizet. "Azt mondták, hogy valaki mindig követni fog" - mondta az indiai férfi az ABC-nek. Amikor magára hagyták, értesítette a rendőrséget. A lakóparkban további két áldozatot találtak. Ők mind a szervkereskedők áldozatai voltak.

Mohammad Salim Khan 2008-ban szervkereskedőknek esett áldozatul Forrás: AFP

Majdnem 2 napot töltött a liftben

Rettegtél valaha attól, hogy bent ragadsz a liftben? De mi a legrosszabb időtartalom, ami megfordult a fejedben? 1 óra? 10 óra? Szerencsére a legtöbb modern liftben van segélyhívó gomb, de abban, amiben Nicholas White utazott, nem működött. A férfi egy New Yorkban található felhőkarcolóban dolgozott. Egy néhány perces szünet után tért vissza a 39. emeletre, amikor a lift megállt két szint között. Nicholas 41 órán keresztül volt a lift rabja. Kétségbeesve próbálta leküzdeni klausztrofóbiáját. A katasztrófavédelem még időben megtalálta a férfit, akit kiszáradással vittek kórházba.

Nicholas White 41 órán keresztül volt a lift rabja Forrás: Youtube

Vérének 60%-át elveszítette

2003-ban az akkor még tinédzser Bethany Hamilton súlyos cápatámadást szenvedett szörfözés közben. Egy 4,2 méteres tigriscápa úgy megsebesítette, hogy a lány elveszítette a bal karját. Azonnal a közeli kórházba szállították. A 13 éves sportoló a vérének 60 százalékát elveszítette, aminek következtében hipovolémiás sokk lépett fel nála. Bethany azonban csodával határos módon megmenekült, és felépült a támadásból. Ma is szörfözik, történetéről pedig filmet is forgattak. Bethany kereken 10 évvel a cápatámadás után, 2013-ban ment férjhez.

Bethany Hamilton bal karját 13 éves korában harapta le egy 4,2 méteres tigriscápa Forrás: Norhtfoto, Instagram/Bethany Hamilton

"Megölelte" az anakonda

Az egyik tévécsatorna mutatta be Paul Rosolie történetét. A férfi lenyelette volna magát egy hatalmas anakondával úgy, hogy egy védőruhát visel a támadás alatt. Rosolie felkínálta magát a kígyónak, közben pedig egy mentőcsapat figyelte az eseményeket. A férfi mozdulatlanul várta, hogy az anakonda rátekeredjen, és lenyelje. Csakhogy a férfi már a kígyó szorítását sem bírta elviselni, ezért ki kellett szabadítani.

Brutális kígyótámadás Bear Grylls csapatábanhttp://www.life.hu/drlife/20130503-bear-grylls-producere-steve-rankin-brutalis-kigyoharapast-szenvedett.htmlSzenzáció! Kétfejű kígyó született - Videóhttp://www.life.hu/drlife/20110707-ketfeju-kigyo-szuletett-nemetorszagban.htmlÍgy él a kígyógyerek: 41 naponta levedli bőrét a 16 éves sráchttp://www.life.hu/drlife/20140925-kigyokent-levedli-a-boret-egy-indonez-fiu-41-naponta.htmlTovábbra is harcolnak a szörfös életéért, akinek egy cápa leharapta a lábáthttp://www.life.hu/drlife/20160601-tovabbra-is-harcolnak-a-szorfos-eleteert-akinek-egy-capa-leharapta-a-labat.htmlCápa támadta meg Justin Biebert és barátait – Sokkoló fotók a balesetről!http://www.life.hu/drlife/20150707-justin-biebert-legjobb-baratjat-megharapta-egy-feheruszonyu-szirtcapa-ausztraliai-nyaralasukon.htmlLeharapta egy német nő karját egy cápahttp://www.life.hu/drlife/20130816-leharapta-egy-nemet-no-karjat-egy-capa-mauin.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.