Lipodisztrófia nevű betegsége miatt nagymama korúnak nézik a 16 éves Zara Hartshornt

Forrás: NORTHFOTO -
lipodisztrófia betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zara Hartshorn olyan genetikai betegségben szenved, ami miatt jóval idősebbnek nézik a koránál. A 16 éves lányt sokszor nagymama-korúnak hiszik: hiányoznak a fogai és ráncos a bőre. Szervezete nem tudja megfelelően raktározni a zsírokat.

Zaránál gyerekkorában diagnosztizálták a lipodisztrófia nevű kórt. Az édesanyja is ebben szenved, tőle örökölte a betegséget. Szervezetük nem tudja megfelelően tárolni a zsírokat.

A 16 éves Zara Hartshornt lipodisztrófia nevű betegsége miatt idős nőnek nézik Forrás: NORTHFOTO

Zara az édesanyjától örökölte ezt a ritka betegséget, életükről dokumetumfilm is készült. A filmben bemutatják azt is, hogy a két nő orvosi segítséget kap: arcukat megplasztikázták úgy, hogy a betegség jelei kevésbé látszódjanak. A betegség azonban a belső szerveket is roncsolja, és nincs még ismert gyógymód a lipodisztrófia teljes megszüntetésére.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.