körte alkat fenék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig irigyelted a fiús alkatú, keskeny csípőjű lányokat, ne tedd. 

A DailyMaila Cell Metabolism című folyóiratban megjelent kutatási eredményről írt, amely szerint kisebb a szív- és érrendszeri problémák, valamint a cukorbetegség esélye, ha valakinek nagyobb a hátsója. Természetesen ez csak az egyéb testájakon nem elhízott nőkre vonatkozik, ha a felesleg máshol is jelentkezik, a nagy fenék nem óv meg a bajtól. A kutatás szerint az úgynevezett körte alkattal rendelkezők védettebek, a keskenyebb csípő és comb esetében könnyebben megbetegszünk. A legveszélyeztetettebbek az alma alkatú nők, náluk a pluszkilók a hasra és derékra rakódnak, nagyobb az esélyük a belső szervek közötti elzsírosodásra, így azok megbetegedésére, működészavaraira.

A vizsgálat azt is hangsúlyozza, hogy a vékony nők sem védettek, sőt, ha cukorbetegségben és szív- és érrendszeri gondokban szenvednek, nekik - amennyiben ez lehetséges - ajánlatos lenne fenékre és combra hízniuk egy kicsit.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.