60 kilósra dagadt egy indiai nő, Rezia Begum lába: senki nem tudja, miért

Forrás: AFP -
betegség láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rejtélyes betegség miatt dagadt 60 kilósra egy nő lába Indiában: se dolgozni, se járni nem tud a kór miatt. Arra vár, hogy végre kiderítsék, mitől szenved már 18 éve.

Teljesen átlagos nő volt a most 40 éves Rezia Begum egészen addig, amíg 18 évvel ezelőtt meg nem született a második gyermeke. Azután érezte először, hogy valami nem stimmel a jobb lábával. Elkezdtett dagadni, de az akkori első kezelések hatásosnak bizonyultak, ám nem sokáig: újra visszatért a problémája, mostanra pedig 60 kilósra dagadt a lába. A családja úgy érzi, Rezia a terhükre van, hiszen nem tud dolgozni, vagy segíteni a ház körül, viszont legalább három ember kell, hogy elmozdítsák.

Döbbenetesen feldagadt egy nő jobb lába - Képünk illusztráció! Forrás: AFP

A nő jelenleg kórházban van, az orvosok azt próbálják kideríteni, hogy mi okozhatja a problémát. Valószínűsítik, hogy elefantiázisról van szó, de nem lehetnek biztosak benne a tesztek elvégzéséig. Rezia csak azt reméli, meg tudják őt gyógyítani, mivel nem akarja megnehezíteni továbbra is a családja életét. A nőről készült fotókat itt nézheted meg!

Elefantiázis

A betegséget bizonyos típusú parazita fonálférgek okozzák, amelyek fertőzött szúnyogok csípése által kerülhetnek a szervezetbe. Egyes esetekben semmilyen tünetet nem okoznak, máskor viszont a végtagok, vagy a nemi szervek természetellenes duzzanatáért felelősek.
Sztárok, akik a legkülönbözőbb függőségekkel harcoltak meghttp://www.life.hu/drlife/20170723-fuggosegekkel-harcolo-sztarok.htmlGyógyszerek, kokain, alkohol... Ezek a hírességek végigmentek a függőségek széles palettáján. Csoda, hogy még életben vannak. Dr. Life--Pataki Zita csak gyógyszerekkel tud aludnihttp://www.life.hu/drlife/20170825-csak-gyogyszerekkel-tud-aludni-pataki-zita.htmlÉvekig nem tudott aludni Pataki Zita, a legkisebb zajra is felébredt. Azt hitte, a stressz miatt van, de a helyzet akkor sem változott, amikor egyenesbe jött az élete. Eldöntötte, kivizsgáltatja magát és nagyon meglepő eredményt kapott. Dr. LifeOrigoÉjszaka került kórházba Erdei Zsolthttp://www.life.hu/drlife/20170825-az-ejszaka-kozepen-kerult-korhazba-erdei-zsolt.htmlVáratlanul rosszul lett Erdei Zsolt, akit a héten az egyik éjszaka kórházba is szállítottak. Dr. LifeOrigoDrogosnak gondolták, pedig más baja volt a pszichiátrián kezelt Krisztinánakhttp://www.life.hu/drlife/20170825-drogosnak-gondoltak-pedig-mas-baja-volt.htmlA 38 éves Krisztina sikeres közgazdásznő volt, amikor néhány éve pánikrohamok kezdték megkeseríteni a napjait - írja a Blikk. A nő felkeresett egy pszichiátert és önszántából befeküdt egy kórházba... Dr. LifeThinkstockPataky Attilának orvosi utasításra pihennie kell egy fél évethttp://www.life.hu/drlife/20170823-pataky-attilanak-orvosi-utasitasra-fel-evet-pihennie-kel.htmlPataky Attila mögött sűrű időszak van, és még nincs vége. Gőzerővel készül a nagykoncertjére, de az orvosai pihenni küldenék. Erre is sort kerít majd, de egyelőre nem ér rá ilyesmire. Dr. Life--Fábián Juli hírt adott magáról: itt gyógyul a rákbeteg énekesnő - Fotó!http://www.life.hu/drlife/20170822-fabian-juli-a-rakbeteg-enekesno-hirt-adott-magarol.htmlFábián Juli egy hónapja Facebook-oldalán tudatta rajongóival, hogy daganatos megbetegedéssel küzd, ezért semmilyen koncertet és szereplést nem tud vállalni. Azóta nem is adott nagyon hírt magáról, pedig minden követője aggódik érte, de most végre bejelentkezett: megmutatta, hol gyógyul és töltődik fel a betegség elleni harc közben. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.