Testdiszmorfiás zavar miatt pokol a férfi élete: Fotók!

betegség testdiszmorfiás zavar kényszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stephen Fode betegsége döbbenetesen nehéz lehet, ugyanis a testképzavar miatt folyamatos kényszerei vannak.

Stephen Fode színész, aki komoly kényszerességgel él együtt: napi négyszer zuhanyzik, és az sem ritka, hogy hetvenötször mos kezet naponta.

Kizárólag eldobható edényekből és műanyag evőeszközökkel eszik, emellett pedig durván 40 millió forintot költött el sebészeti és kozmetikai kezelésekre.

Még mindig elégedetlen önmagával, pedig egész életében a külsejével van elfoglalva Forrás: NORTHFOTO/Barcroft Media/Barcroft Images

Stephen ugyanis testdiszmorfiás zavarban, vagyis súlyos testképzavarban szenved. Olyan ez kicsit, mint az anorexia, hiszen a páciens soha nem látja elég jónak magát, éppen ezért a végletekig képes elmenni a cél érdekében.

Ám a tökéletes külsőt tulajdonképpen soha nem tudja elérni, hiszen folyamatosan elégedetlenséget érez önmagával szemben.

Napi négy fürdés, 75 kézmosás és még sok más berögződése is van Forrás: NORTHFOTO/Barcroft Media/Barcroft Images

Elmondása szerint addig nem hagyhatja el az otthonát, amíg a napi rituálékkal nem végez, mert attól fél, hogy valami katasztrófa fog bekövetkezni, ha így tesz.

Rend a lelke mindennek – Avagy mikortól beteges a tisztaságmánia?

Tedd a szívedre a kezed, és valld be őszintén: ugye, neked sincs ellenedre, ha a munkahelyedre beérve egy rendezett, tiszta asztal fogad, hazaérve pedig csak úgy árad a finom illat a lakásodból, ahol frissen mosott ágyneműben hajthatod álomra a fejed? Természetes, hogy szeretjük, ha rendezett és tiszta környezet vesz bennünket körül. Ezért mosogatunk el, pakolunk össze magunk után, porszívózunk, és pucoljuk meg időnként az ablakokat. Ám mi van akkor, ha valaki nem bír leállni, ha csak akkor érzi jól magát – vagy még akkor sem –, ha mindent letakarított az utolsó porszemig?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.