Halálos áldozata volt az ausztrál influenzának

vírus halálos influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Ausztráliában és a déli földgömbön terjedő influenzának már több halálos áldozata van. Az Országos Egészségügyi Szolgálat szerint a vírus az idősebb korosztályt, és a gyerekeket veszélyezteti.

Megrázó hírt közöltek az ausztrál lapok. Egy 30 éves, egészséges fiatalember a napokban halt meg influenzában. Ben Ihlow most ünnepelte 11 hónapos gyermekével az első apák napját. A családot sokkolták az események, hiszen alig pár nap alatt hunyt el a fiatal apuka. „Ben Hétfőn betegedett meg, de akkor az egész még semmiségnek tűnt, azonban péntekig egyre csak romlott az állapota, így kórházba kerül. Két nappal később már nem élt"- számol be a tragédiáról a Daily Mail.

Ben Ihlow tragikus hirtelenséggel hunyt el. Kisfiával idén először ünnepelte az apák napját Facebook/Ben Ihlow

A fiatalember az egyik legrosszabb fajta vírusnak lett az áldozata, ami valaha volt Ausztráliában. Már most két és félszer több a megbetegedés a tavalyi évhez képest, amit egy lehetséges mutálódásnak tartanak. A vírus főleg a 80 év fölöttiekre és az 5-9 éves gyerekekre veszélyes. Ha a betegség idén is mutálódik, még több áldozatra számítanak. Egy ausztráliai kutatóintézet kifejtette, hogy ez a jelenlegi betegség könnyen felütheti a fejét Angliában is, a rengeteg hazautazó miatt. Sőt nem csak Angliában, hanem a földgömb északi részén is elterjedhet viszont az itteni vírussal találkozva szintén új vírusfaj alakulhat ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.