Bizarr bőrbetegséggel született egy kisbaba: fotók

Forrás: justgiving.com -
bőrbetegség kisbaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most egy éves Pippa ritka bőrbetegséggel született, ami rendkívül veszélyes és sok fájdalommal jár. 

Rhiannon Atkinson őszintén mesélt a traumáról, amit akkor éltek át, mikor kiderült, hogy a kislányuk, Pippa súlyos betegségben szenved. A most 1 éves kisbaba genetikai betegséggel született, melynek következtében

nem volt bőr a végtagjain.

Az Epidermolysis Bullosa egy ritka bőrbetegség, ami miatt a betegnek már a legkisebb mechanikai behatástól is durva hólyagok keletkeznek a testén. A betegség azért veszélyes, mert a nyílt sérülések könnyen elfertőződhetnek, így pedig nagy az esély például szepszis kialakulására.

Pippa Atkinson a ritka Epidermolysis Bullosa bőrbetegségben szenved Forrás: justgiving.com

A kis Pippa 5 hónapos volt, mikor az édesanyja először a kezébe tudta fogni, hiszen a születésekor keletkezett sérülések lassan gyógyultak és komoly fájdalommal jártak.

"A születése után úgy nézett ki, mintha a kezeit és a lábait leforrázták volna" - emlékeznek vissza a szülők. 3 hétig volt kórházban, ahol lekezelték a végtagajait és lekötözték azokat. A karjai 4 hónapig voltak kötésben, a lábai pedig még további 5 hónapon át mozgásképtelenek voltak. Így akadályozták meg, hogy a csöppség kárt tegyen magában.

Egész hátralevő életében ezzel kell megküzdeni a kislánynak, ezért a szülők elhatározták, hogy nem vállalnak több csemetét, ugyanis a betegség genetikus eredetű, vagyis akár újra megjelenhet. A Pippáról készült fotókat itt tudod megtekinteni.

Ritka öröklődő betegség miatt törnek a kislány csontjai: Fotók!

A 6 éves Zoe Lush egy osteogenesis imperfecta nevű betegségben szenved, melynek következtében a csontjai olyan törékenyek, akár az üveg. A ritka kór okozza, hogy csontjai gyakorlatilag bármitől képesek összetörni, akár még egy tüsszentéstől is. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.