Bizarr bőrbetegséggel született egy kisbaba: fotók

2017.09.22. 18:54

A most egy éves Pippa ritka bőrbetegséggel született, ami rendkívül veszélyes és sok fájdalommal jár. 

Rhiannon Atkinson őszintén mesélt a traumáról, amit akkor éltek át, mikor kiderült, hogy a kislányuk, Pippa súlyos betegségben szenved. A most 1 éves kisbaba genetikai betegséggel született, melynek következtében nem volt bőr a végtagjain. 

Az Epidermolysis Bullosa egy ritka bőrbetegség, ami miatt a betegnek már a legkisebb mechanikai behatástól is durva hólyagok keletkeznek a testén. A betegség azért veszélyes, mert a nyílt sérülések könnyen elfertőződhetnek, így pedig nagy az esély például szepszis kialakulására. 

Pippa Atkinson a ritka Epidermolysis Bullosa bőrbetegségben szenvedForrás: justgiving.com

A kis Pippa 5 hónapos volt, mikor az édesanyja először a kezébe tudta fogni, hiszen a születésekor keletkezett sérülések lassan gyógyultak és komoly fájdalommal jártak. 

"A születése után úgy nézett ki, mintha a kezeit és a lábait leforrázták volna" - emlékeznek vissza a szülők. 3 hétig volt kórházban, ahol lekezelték a végtagajait és lekötözték azokat. A karjai 4 hónapig voltak kötésben, a lábai pedig még további 5 hónapon át mozgásképtelenek voltak. Így akadályozták meg, hogy a csöppség kárt tegyen magában. 

Egész hátralevő életében ezzel kell megküzdeni a kislánynak, ezért a szülők elhatározták, hogy nem vállalnak több csemetét, ugyanis a betegség genetikus eredetű, vagyis akár újra megjelenhet. A Pippáról készült fotókat itt tudod megtekinteni

Ritka öröklődő betegség miatt törnek a kislány csontjai: Fotók!
A 6 éves Zoe Lush egy osteogenesis imperfecta nevű betegségben szenved, melynek következtében a csontjai olyan törékenyek, akár az üveg. A ritka kór okozza, hogy csontjai gyakorlatilag bármitől képesek összetörni, akár még egy tüsszentéstől is. Olvass tovább itt...

 

bőrbetegségkisbaba