Diana hercegnőt altatókkal és antidepresszánsokkal tömték az orvosai

Forrás: AFP, Northfoto -
antidepresszáns Diana hercegné altató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diana hercegnőről tudjuk, hogy mentális zavarral küzdött. Azt hihetné az ember, hogy egy ilyen előkelő személy minden segítséget megkap, hogy túljusson depresszióján, de a királyi orvosoknak nem számított Diana állapota: csak a család többi tagjáé! Állítólag altatókkal és antidepresszánsokkal tömték a hercegnőt.

Diana nagyon sok problémával küzdött, ennek oka pedig Károly herceg és a királyi család volt. Fiatalon a hercegnő egy életerős és magabiztos nő volt, ám házassága mindent megváltoztatott. Meg kellett küzdenie azzal, hogy a családban ő semmit nem számít, Károly pedig egyáltalán nem szereti őt. Hirtelen a legismertebb arc lett a világon, milliók szerették őt, de családjából csak nagyon kevesen...

Diana hercegnő sosem volt boldog Forrás: AFP, Northfoto

Mentálisan egyre labilisabb lett a hercegnő, mély depresszióba esett és étkezési zavarokkal is küzdött, hiszen meg kellett felelni rengeteg elvárásnak úgy, hogy ő nem kapott viszonzást. Folyamatosan orvosi kezelés alatt állt, a királyi doktorok legjobbjai foglalkoztak az állapotával. Azt hihetné az ember, hogy a legjobb ellátásban részesült, de ez nem igaz. Az orvosok ugyanis mit sem törődtek az ő állapotával, csak a királyi család többi tagja érdekelte őket:

azt hitték, hogy a mentális betegsége örökletes.

Így Diana hercegnőnek meg sem próbálták a megfelelő segítséget nyújtani, csak erős altatókkal, nyugtatókkal tömték és persze antidepresszánsokkal. Ezt észrevette Dr. McGlashan is, aki korábban szintén királyi orvos volt. Egy bizalmasának írt levelében ki is fejtette a véleményét.

bajai érzelmiek, nem pedig szerviek.

írta levelében a doktor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.