Az edzőtermi eszközök egy része koszosabb, mint a nyilvános vécék ülőkéje

nyilvános vécé edzőterem baktérium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fertőzésekkel térhet haza az ember az edzőtermekből, ahol a gépek és eszközök egy része akár koszosabb is lehet, mint a nyilvános vécék ülőkéje - derült ki egy közelmúltbeli amerikai vizsgálatból.

A FitRated.com nevű honlap szakemberei három amerikai edzőteremlánc 27 különböző fitneszgépét vizsgálták meg. A tesztek során a baktériumtelep-képző egységek számát nézték meg a szakemberek. Az eredmények szerint egy átlagos futópadon, edzőtermi biciklin és kézi súlyzón hemzsegnek a baktériumok.

Az edzőtermek eszközei koszosabbak, mint egy nyilvános vécé ülőkéje - Képünk illusztráció Forrás: Giphy

Egy edzőtermi kerékpár 39-szer koszosabb, mint egy önkiszolgáló étterem tálcája, míg egy futópadon 74-szer több a baktérium, mint egy nyilvános mosdó vízcsapján. Higiéniai szempontból azonban a kézi súlyzók állnak az utolsó helyen: ezeken ugyanis 382-ször több a baktérium, mint egy nyilvános vécé ülőkéjén.

James Collyer, a seattle-i Modern Dermatology bőrgyógyászati központ igazgatója a közös jacuzzik használatától is óva inti az edzőtermek látogatóit a fertőzésveszély miatt, továbbá azt javasolja, hogy senki ne járkáljon mezítláb az öltőzőben, egyebek között a gombás fertőzések elkerülése érdekében.

Biblioterápiával a drogfüggőség ellen – Interjú egy pszichiáterrelhttp://www.life.hu/drlife/20170926-biblioterapiaval-a-drogfuggoseg-ellen-interju-addiktologus-pszichiater-addikcio-kabitoszer.htmlA marihuána és a party drogoknak nevezett szerek mellett, szinte havonta dobnak piacra újabb és újabb kábító hatású szereket. A dizájner drogok és társaik veszélye nem csupán a kedvező árukban rejlik, összetevőiket folyamatosan változtatják, így hatásuk kiszámíthatatlan. Több olyan kábítószer is forgalomban van, ami rendkívül gyorsan leépíti a szeret használó testét és elméjét. Félő belegondolni, hogy mi lesz, ha Magyarországra is elér az az újfajta, pszichoaktív kábítószer, mely ötvenszer erősebb a heroinnál, és Angliában, valamint Amerikában tízezrével szedi az áldozatait. Dr. LifeFotó: Mudra László - OrigoSteven Tyler, az Aerosmith frontembere titokzatos betegség miatt szorul kezelésre http://www.life.hu/drlife/20170927-betegseg-miatt-nem-koncertezik-az-aerosmith.htmlSzomorú hírrel kellett szembenézniük az Aerosmith rajongóinak: az együttes ugyanis kénytelen volt lemondani a nagyszabású turnéját. Dr. Life--Epekővel műtötték Kulcsár Edina nagymamáját http://www.life.hu/drlife/20170927-kulcsar-edina-nagymamajat-epeko-miatt-mutottek.htmlKulcsár Edina napjai mostanában sok aggodalommal teltek, hiszen veszélybe került a szeretett nagymama egészsége. Dr. LifeOrigoMedúzacsípéstől szenvedett Geszler Dorottyahttp://www.life.hu/drlife/20170927-meduza-csipte-meg-geszler-dorottyat.htmlÁlmában sem gondolta a bájos műsorvezető, hogy milyen veszélynek lesz kitéve kedvenc nyaralóhelyén. Szerencsére megúszta a kalandot, de nyomát még mindig magán viseli. Dr. Life--Életét vesztette Eman Ahmed, a világ legkövérebb nője: fotó http://www.life.hu/drlife/20170927-eman-ahmed-a-vilag-legkoverebb-noje-eletet-vesztette.htmlElhunyt a világ legkövérebb nője, Eman Ahmed. Annyira túlsúlyos volt, hogy a szervezete feladta a harcot. Dr. Life--Hétköznapi tényezők is okozhatnak merevedési zavart (18+)http://www.life.hu/drlife/20170926-ezert-is-lehetnek-problemak-az-erekcioddal.htmlA férfiak azonnal kétségbe esnek, ha valami problémájuk támad odalent. Főleg, ha a merevedésükről van szó. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.